Madlene sau madeleines sunt prajiturele simple si pufoase. Merg perfect langa o cafea buna, dar si langa o cana cu lapte. De obicei, aluatul se face cu unt si oua, dar eu am folosit o varianta mai simpla, fara oua si cu ulei.
Pentru aceste Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, zahar, cacao, ulei si lapte. Daca inlocuiti laptele cu apa minerala, obtineti un dulce de post.
Cum se prepara Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa:
Pregateste tavile pentru madlene. Porneste cuptorul la 180 grade C.
Intr-un castron, amesteca faina, sarea, zaharul, cacaua si bicarbonatul. Adauga o lingura de otet si uleiul. Amesteca usor, apoi adauga lapte si pasta de vanilie. Omogenizeaza compozitia, apoi pune-o in formele de copt.
Coace madlenele in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Dupa ce au crescut frumos si sunt coapte, scoate tava din cuptor si lasa prajiturelele la racit.
Le poti glazura cu ciocolata sau le poti pudra cu zahar.
Sunt delicioase, iar daca ai rabdare sa le tii inchise intr-o cutie din plastic pana a doua zi, devin si mai moi si capata o textura umeda, dar pufoasa.
Incearca si reteta de Madeleine cu lamaie, foarte bune si aromate sau varianta de Madlene cu ciocolata.
Iti recomandam si reteta de Madlene cu nuca si visine, delicioase.