Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Aug 2024 | 1714 vizualizari

 

Introducerea consta introducerea linguritei in desert, o procedura foarte simpla si la indemana celor pofticiosi :))))))))))
Pentru acest Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar ai nevoie de urmatoarele ingrediente: compot piersici, ciocolata, smantana, lapte condensat, piscoturi, cirese amare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar
  • 1 conserva de 800 g cu compot de piersici
  • Crema alba
  • 400 g ciocolata alba Callebaut
  • 400 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 250 g mascarpone
  • Crema neagra
  • 400 g ciocolata neagra Callebaut cu 54,5% cacao
  • 50 g lapte condensat
  • 500 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • bucatele de blat cu nuca, cu arahide si cacao ( puteti sa puneti piscoturi sau sa nu puneti)
  • Frisca
  • 600 ml smantana pt. frisca LaDorna 35% grasime
  • 50 g lapte condensat
  • decor
  • ''viermisori'' de ciocolata
  • cirese amare-congelate
  • frunzulite de menta
Portii: 17
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar:

Cum se prepara Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar

Am folosit niste forme speciale pt. deserturi de acest gen, dar se port pune si in pahare, mai mici sau mai mari in functie de cate portii aveti nevoie. Piersicile din compot le-am scurs de zeama si le-am taiat cubulete mici. Am taiat cubulete mici si resturile de blat.

Crema alba : Intr-un castron de inox am pus ciocolata alba si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se raceasca compozitia. Apoi am incorporat si mascarponele, mixand cca 2-3 min. Am impartit crema in cele 17 forme, apoi am pus bucatele de piersica. Am dat la frigider pana am facut a doua crema.

Crema neagra :Intr-un castron de inox am pus ciocolata neagra si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ciocolata a devenit lichida.Am luat de pe baia de abur castronul si l-am lasat cca 10 min. Am scos formele de la frigider, am turnat in ele crema de ciocolata neagra, am adaugat bucatele de blat si bucatele de piersica. Am bagat la frigider pentru cateva ore .

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu laptele condensat, le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am pus intr-un posh frisca , am scos formele de la frigider si le-am ornat cu frisca, am presarat ''viermusi'' de ciocolata si am pus si cate o cireasa amara ( am avut la congelator).

Incearca si reteta de Desert la pahar cu cocos si mango, absolut delicios sau reteta rapida de Prajitura la pahar.

Iti recomandam si acest Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone, un deliciu dulce-acrisor. 

TIPS-URI

1

daca vreti sa va iasa straturile delimitate, de fiecare data cand puneti un strat de crema lasati la frigider pana se intareste bine, eu mi-am dorit un pic denivelat, asa ca n-am lasat sa se intareasca bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu cus-cus si gutui