Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi

de Bucataras in Ciorbe, 19 Aug 2024 | 2801 vizualizari

 

Ciorba Rădăuțeană este o supă românească delicioasă, similară ciorbei de burtă, dar făcută cu carne de pui. Este ușor acrișoară și foarte aromată.
Pentru această Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi, sunt necesare ingredientele următoare: pui, legume, smântână, usturoi. 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • câțiva căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri
  • puțin oțet
  • ulei de floarea soarelui
  • 250 ml smântână lichidă
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi:

Cum se prepară Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi:

Curăță și taie cubulețe ardeiul gras și rădacinoasele în jumătăți.

Pregătește un mujdei, asezonat după gust.

Pune carnea de pui într-o oală mare cu aproximativ 2-3 litri de apă rece. Adu la fiert și îndepărtează spuma care se formează deasupra.

 Adaugă legumele în zeamă și lasă supa să fiarbă la foc mic până când carnea de pui este fragedă și legumele sunt moi (aproximativ 30 - 40 minute).

După ce au fiert, scoate carnea și legumele din oală.

Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou și amestecă-le cu smântâna. Condimentează cu sare.

Adaugă treptat câte un polonic de supă fierbinte peste amestecul de ou și smântână, amestecând continuu, pentru a tempera compoziția și a evita coagularea ouălor.

Toarnă încet acest amestec înapoi în oală cu supă, amestecând ușor.

Adaugă oțetul și mujdeiul. Potrivește gustul și lasă ciorba acoperită cu un capac.

Servește ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel sau leuștean, dacă îți place.

Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca