Ciorba Rădăuțeană este o supă românească delicioasă, similară ciorbei de burtă, dar făcută cu carne de pui. Este ușor acrișoară și foarte aromată.
Pentru această Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi, sunt necesare ingredientele următoare: pui, legume, smântână, usturoi.
Cum se prepară Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi:
Curăță și taie cubulețe ardeiul gras și rădacinoasele în jumătăți.
Pregătește un mujdei, asezonat după gust.
Pune carnea de pui într-o oală mare cu aproximativ 2-3 litri de apă rece. Adu la fiert și îndepărtează spuma care se formează deasupra.
Adaugă legumele în zeamă și lasă supa să fiarbă la foc mic până când carnea de pui este fragedă și legumele sunt moi (aproximativ 30 - 40 minute).
După ce au fiert, scoate carnea și legumele din oală.
Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou și amestecă-le cu smântâna. Condimentează cu sare.
Adaugă treptat câte un polonic de supă fierbinte peste amestecul de ou și smântână, amestecând continuu, pentru a tempera compoziția și a evita coagularea ouălor.
Toarnă încet acest amestec înapoi în oală cu supă, amestecând ușor.
Adaugă oțetul și mujdeiul. Potrivește gustul și lasă ciorba acoperită cu un capac.
Servește ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel sau leuștean, dacă îți place.
Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.
Poftă bună!