Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios

de laura_n in Dulciuri, 15 Aug 2024 | 5151 vizualizari

 

Va recomand cu toata inima sa faceti prune in sos de vin rosu. Sunt un deliciu pentru care nu aveti nevoie de multe ingrediente si nici nu e treaba complicata, dar gustul este minunat. Vinul rosu cu zahar rezulta intr-un sos delicios, iar scortisoara imbogateste acest gust.
Pentru aceste Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios sunt necesare cateva ingrediente: prune, vin, zahar, scortisoara si unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:
  • 500 g prune rotunde (prune proaspete si coapte)
  • 250 ml vin rosu sec
  • 80 g zahar (sau dupa gust)
  • 1-2 batoane de scortisoara
  • 50 g unt (pentru a adauga un pic de cremozitate sosului)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:

Cum se prepara Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:

Spala prunele si indeparteaza samburii. Taie prunele in jumatati.

Intr-o cratita mai adanca, pune vinul rosu, zaharul, scortisoara. Daca vrei, poti adauga si coaja de portocala, pentru a intensifica aromele.

Asaza cratita la foc mediu si amesteca usor pana cand zaharul se dizolva complet.

Lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere, apoi redu focul la mic si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.

Adauga prunele in cratita cu partea taiata in jos si lasa-le sa se gateasca in sosul de vin pentru aproximativ 10 minute sau pana cand devin fragede, dar nu complet moi (pentru a-si pastra forma).

Dupa ce prunele sunt gatite, scoate-le din sos si pune-le deoparte.

Continua sa fierbi sosul la foc mic pana cand acesta se reduce si capata o consistenta mai densa, ca un sirop (aproximativ 10 minute). La final, poti adauga untul pentru a face sosul mai catifelat si lucios.

Asaza prunele pe farfurii individuale si toarna deasupra sosul de vin redus.

Iti recomand sa servesti desertul cu o lingura de smantana, mascarpone sau inghetata de vanilie pentru un contrast de texturi.

Incearca si reteta de Pere posate in vin, un desert excelent pe care il poti servi alaturi de o delicioasa Inghetata de vanilie.

Iti recomandam si reteta de Desert cu piersici caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Galusti Cu prune