Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

de Bucataras in Zacusca, 7 Sep 2024 | 3031 vizualizari

 

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas
In aceasta reteta simpla, vei invata cum sa pregatesti zacusca de casa din vinete coapte, ardei, ceapa si rosii, folosind ingrediente proaspete si fara tehnici dosebite. Urmeaza ghidul detaliat si bucura-te de o reteta de zacusca delicioasa, exact ca la mama acasa
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: vinete, ardei, ceapa, rosii, ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas:
  • 1 kg vinete coapte si curatate
  • 500 g ardei copti
  • 2 cepe mari
  • 400 g rosii pasate
  • 180 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas:

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas:

Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare. Tocam ceapa marunt si o punem in cratita. Calim usor, cat sa devina translucida. Pana se caleste ceapa taiem ardeii copti in cubulete mici si ii punem in cratita peste ceapa. Adaugam si vinetele tocate, apoi rosiile pasate si foile de dafin. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

 Punem si putina apa, omogenizam si lasam la fiert la foc mic, pana scade toata zeama si uleiul se ridica la suprafata.

Daca va doriti o cantitate mai mare de zacusca de vinete, dublati sau triplati cantitatile.

Zacusca de vinete se poate pastra si pentru iarna.

Se sterilizeaza borcanele in cuptor. Dupa ce zacusca a fiert se pune fierbinte in borcane, le punm capacele si le lasam in paturi sa se raceasca pana a doua zi, cand le depozitam in camara.

Pofta buna!

Noua ne place mult si reteta de Zacusca de fasole si cea de Zacusca de macrou.

Va recomandam si reteta Zacusca cu ciuperci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole