Reteta de tarta sarata cu rosii, un aperitiv pe placul tuturor, perfecta pentru un mic dejun sau o cina usoara. Poate fi personalizata cu diverse ingrediente, cum ar fi bacon, ciuperci, sau diferite tipuri de branzeturi.
Pofta buna!
Ingrediente Reteta de tartă sarata cu rosii, un aperitiv pe placul tuturor!
Preparare Reteta de tartă sarata cu rosii, un aperitiv pe placul tuturor!
Porneste cuptorul la 180 grade, program cu ventilatie.
Daca folosesti un aluat cumparat, intinde-l direct in tava si inteapa-l cu o furculita. Poti face aluatul si de casa, dupa orice reteta iti place tie sau poti folosi aluat fraged sau aluat de foietaj.
Coace aluatul pentru 10 minute, daca folosesti aluat fraged, sau pentru 15-20 minute daca e aluat de foietaj. Acesta trebuie sa devina usor auriu.
Pregateste umplutura.
Amesteca intr-un bol ouale usor batute, cu smantana si branza rasa. Potriveste gustul de sare si piper.
Daca folositi ceapa, o puteti cali usor in putin ulei pana devine translucida, apoi o adaugati in compozitie.
Spanacul il puneti fie crud, fie un pic calit
Toarna umplutura peste aluatul copt de la primul pas.
Aranjeaza rosiile uniform deasupra.
Introdu tava in coptor si mai coace pentru 30-35 minute sau pana cand umplutura e ferma si usor aurie.
Lasa sa se raceasca, apoi o poti portiona.
Sigur ti-ar placea si aceasta Tarta cu branza si spanac dar si acest aperitiv delicios - Frittata cu roșii cherry
Ce zici de o felie de Chec aperitiv?