A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din...Citeste continuarea

Ciorba de stevie, reteta sanatoasa...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, legume si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...Citeste continuarea

Ciorba rapida de varza cu iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Varza verde se taie fideluta . Curatati si spalati legumele . Ceapa verde se taie rondele , telina se feliaza , ardeiul rosu se marunteste . Sotati ceapa si ardeiul in...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: dantes in Pastrav

Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si unt...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. Adaugi untul de arahide și...Citeste continuarea

Placinta cu carne si mozzarella

Postat de: Constelatialeu in Porc

Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu sos de vin

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile curăţate se taie grosier. Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic. Apoi se...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la...

Postat de: diaconta in Multicooking

 Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere, un...

Postat de: momo121 in Prajituri

Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.      ...Citeste continuarea

Pui in stil mediteranean

Postat de: simona72 in Pui

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte cu crema de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata neagra

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful...Citeste continuarea

Mancarica de vinete cu rosii

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper...Citeste continuarea

Stufat de pui la Multicooker-ul...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Mai intai se prepara marinada. Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas. Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie. Se amesteca sa se imbrace...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de capsuni si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Cernem...Citeste continuarea

Rulada de vita cu fistic la...

Postat de: timea in Vita

Carnea o taiem de-a lungul in doua si pe rand fiecare bucata, o batem usor cu ciocanul de batut carne, punand folie alimentara peste carne. Ceapa tocata marunt o amestecam cu pasta...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de cafea si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si migdale

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu smantana si...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune carnea in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 2 l de apa. Inchide capacul si valva de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea. Amesteca intr-un alt bol branza de vaci cu smantana, galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu halva sau rahat

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna...Citeste continuarea

Cotlete de berbecut cu cartofi la...

Postat de: Bucataras in Oaie

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de...Citeste continuarea

Maioneza preparata altfel decat in...

Postat de: merisor67 in Pt salate

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu ciuperci

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea

Desert chec cu banane si ciocolata

Postat de: cristina1985 in Prajituri

     Untul se amesteca cu zaharul, cam 3 minute cu mixerul, se adauga pe rand ouale, piureul de banane (se zdrobesc cu furculita)-cam 250 g. Apoi se amesteca cu o lingura, faina in...Citeste continuarea

Paine cu faina si malai

Postat de: lucy2002 in Piine

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...Citeste continuarea

Placinte basarabene (foioase) de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătește umplutura. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți (sau aproape fierți) se strecoară de apă și se lasă la...Citeste continuarea

Mamaliguta cu busuioc si parmezan...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu afumatura de...

Postat de: AdrianUdrea in Multicooking

Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute,...Citeste continuarea

Desert tort de post Excelent

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...Citeste continuarea

Pizza cu spanac si sos Alfredo

Postat de: mirela0911 in Pizza

Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza si spanac

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura....Citeste continuarea

Aperitiv briose cu legume si sunca...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita...Citeste continuarea

Lasagna duo - pui si vita

Postat de: Constelatialeu in Lasagna

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

Postat de: Meea in Prajituri

  Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile....Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu banane

Postat de: Meea in Prajituri

Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas...Citeste continuarea

Smoothie cu pomelo, kiwi, mandarine...

Postat de: mady90 in Love Smoothies

Fructele se curata si se taie cuburi. Se pun in cana de blender si se blendeaza. Se adauga aromele si laptele si se mai omogenizeaza putin. Se dilueaza dupa placul fiecaruia. Se bea cu inghitituri...Citeste continuarea

Salata cu mozzarella si cheddar

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati rosiile ,salata verde si ruccola .Lasati-le sa se scurga de excesul de apa . Se taie fideluta varza rosie si salata verde . Prazul se feliaza rondele . Busuiocul se...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat....Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Făina amestecată cu praful de sare se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu nuci

Postat de: ctlina in Salate

Curatati nuca si tocati miezul de nuca - nu foarte marunt. Curatati sfecla si usturoiul. Dati pe razatoare cea mare sfecla si usturoiul pe cea mica. Amestecati toate ingredientele...Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide din chec...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron...Citeste continuarea

Picior de miel confiat, cu condimente

Postat de: ctlina in Oaie

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu legume (fenicul,...

Postat de: ctlina in Porc

Curatati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu...Citeste continuarea

Tocanita picanta de vitel la slow...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Carnea de vitel se spala si se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Maruntiti legumele. Nu este important ca sa taiati perfect la fierbere indelungata , ele se vor...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]