Caldurile sufocante ii determina si pe "bucatarasii incepatori" sa deteste orice sursa de caldura in spatiile inchise, exceptie cazurile pregatirii termice a bucatelor. Va prezint reteta unei ciorbite delicioase, servita rece.
Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina.
Toate legumele se dau prin blender.
Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit.
Cand apa clocoteste, pune legumele blenduite si lasa la fiert 10 minte.
Intre timp curata rosiile de coaja si da-le prin blender sau pe razatoarea mica.
Adauga rosiile in oala, lasa la fiert 5-10 minute.
Orezul spalat bine in mai multe ape se pune in oala de ciorba.
Se potriveste de sare.
Cand orezul este fiert, se stinge focul si lasa 15 minute la racit.
Leusteanul spalat, tocat marunt se adauga in ciobita.
Este buna rece alaturi cu un ardei iute...........cine prefera:))))))
1
ceapa,ardei,morcov,rosii