O gustarica perfecta pentru copii mofturosi carora nu le place pizza din privinta blatului ;) Aceste briose sunt usor de luat la pachetel sau micul dejun :)
"meniu copii"
Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:
Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care, peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald putin cate putin pana obtinem un aluat omogen. Daca considerati ca mai trebuie lapte, mai puteti adauga 10-15 ml.
In compozitia rezultata, adaugam salamul si ardeiul (sau alte ingrediente dupa preferinte) pe care le taiem cuburi, presaram condiment de pizza si amestecam.
Asezam aluatul rezultat in formele de briose, tapetate cu hartiute speciale, apoi punem circa 1 lingura de kechup in fiecare forma peste aluat si presaram deasupra inca putin condiment de pizza, cascaval ras si gorgonzola.
Dam tava la cuptor pentru 25 minute la 200°C sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
Pont: Ca sa nu se arda deasupra, puteti presara cascavalul ras in ultimele 10 minute.
In compozitia de aluat cand adaugati salamul puteti adauga si acolo cateva cuburi de cascaval.