Desert prajitura bicolora cu caise si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 25 Iun 2019 | 3523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 700 g faina
  • 20 g cacao
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
  • Umplutura cu branza si caise:
  • 500 g caise
  • 200 g zahar
  • 400 g branza pufoasa cu smantana
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50 g gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura bicolora cu caise si branza:

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Aluatul se imparte in doua parti relativ egale, iar intr-una dintre ele se incorporeaza cacaua.

Se pregateste umplutura cu branza si caise: branza pufoasa cu smantana se mixeaza cu esenta de vanilie, ouale si 50 g zahar. Se adauga caisele taiate cubulete si se amesteca totul cu o spatula din silicon. Se incorporeaza grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ cate o lingura de aluat galben si cate o lingura de aluat cu cacao. Se pune din loc in loc cate o lingura cu compozitia de branza. Se continua tot asa pana cand se termina aluaturile si compozitia cu branza.

Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,turnata,, cu mere