Am vazut acesata reteta de gogosi la Jamila si le-am probat si eu. Sincer, nu cred ca am mancat in viata mea gogosi mai bune ca acestea. Le-am facut de mai multe ori sunt extraodinar de bune si usor de facut. Am inlocuit ricotta cu branza de vaci crema de la Lidl la galatusa si au iesit super bune. Va recomand sa faceti si voi dar portie dubla;)
V-am dat cantitatile pentru o portie, eu am facut portie dubla asa ca pozele sunt de la portie dubla.
Pofta buna !
Int-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu vom amesteca in exces.
Incalzim bine uleiul si punem gogosile la prajit. Eu am folosit o lingura pentru inghetata dar se poate folosi si o lingura obisnuita. Se pune lingura in uleiul incins pentru cateva secunde apoi se ia din compozitie si se pune in uleiul fierbinte. Prajim gogosile la foc mediu pentru 3-4 minute pana se rumenesc frumos si sunt gatite in interior. Eu am folosit scobitoare pentru a vedea daca sunt patrunse in interior. Se scot cu o paleta si se aseza pe servetele de hartie. Dupa ce s-au racorit se pudreaza cu zahar fin.
1
folositi scobitoarea pentru a verifica gogosile daca sunt bine patrunse inauntru
2
lingura trebuie introdusa cateva secunde in uleiul ferbinte inainte de a lua din compozitie