Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti in geanta 1-2 rulouri si le puteti servi oricand, pentru ca pot fi consumate si reci, nu va murdariti, nu curge nimic. Deci, iubitorii si spanac si branza pot sa le pregateasca cat de curand!
Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La final adaugati untul topit treptat si uleiul. Framantati pana sunt bine incorporate toate. Acoperiti aluatul si il lasati la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul, cam o ora, o ora si ceva.
Umplutura: Ceapa verde, curatata, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa verde si spanacul. Le lasati la foc potrivit, amestecati din cand in cand. Dupa ce a scazut tot lichidul, luati spanacul de pe foc. Il lasati 10 minute sa se racoreasca. Casul il dati pe razatoarea mare, oul il bateti spuma. Le incorporati peste spanac, dar si parmezanul. Amestecati bine. La final presarati sare si piper. Aluatul dospit il rasturnati pe masa de lucru, presarati putina faina inainte. Intindeti cu sucitorul o foaie dreptunghiulara, de circa 1 cm grosime. Pe una din lungimile dreptunghiului, pe margine, puneti umplutura. Incepeti si rulati dinspre partea cu spanac, cat mai strans. Ruloul obtinut in taiati pe jumatate, apoi fiecare jumatate in 6 bucati. Folositi un cutit bine ascutit. Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Le mai lasati sa creasca 10-15 minute. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti. Daca va mai raman, cand sunt inca caldute, le acoperiti cu folie alimentara pentru a ramane moi.
Sa aveti pofta!