meniu pentru copii
Un desert frumos, pentru copii mofturosi!
Albusurile si un praf de sare se mixeaza cu mixerul si apoi cu zaharul turnat in ploaie, pana ce devin o bezea cremoasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri. Faina se amesteca cu cerealele maruntite la robot si lingurita de praf de copt si se incorporeaza in amestec.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute, la inceput la foc iute cca 5 minute si apoi la foc moderat pana se rumeneste usor pe margine.
Se desprinde blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, apoi se lasa sa se raceasca. Se intoarce blatul cu dosul in sus si il ungem pe toata suprafata cu untul mixat cu dulceata, se ruleaza strans si se da la frigider o jumatate de ora. Se decoreaza cu frisca si fulgi de cereale.
Gustul usor sarat al blatului completeaza gustul delicios in orice combinatie de dulceata, avand un desert delicios pentru cei dragi.
Pofta buna!