Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )

de lucy2002 in Retete diabetici, 25 Iun 2019 | 5681 vizualizari

 

Un desert apreciat foarte mult de cei ai casei, cat si de musafiri mai ales in zilele caniculare.
Am inlocuit zaharul si biscuitii cu indulcitor si pesmet sa poata fi savurat si de cei care au probleme cu glicemia. Imi place ce a iesit ...a fost delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr pesmet
  • 120 gr unt 82% grasime
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci crema
  • 300 gr smantana 20%
  • 200 gr iaurt 2,5%
  • 5ml indulcitor Sweetener
  • 20 gr gelatina
  • vanilie
  • 150 ml apa pentru hidratat gelatina
  • Jeleu:
  • 500 gr
  • 2,5 ml indulcitor Sweetener
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa pentru hidratat gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar ):

Topim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie.

Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Amestecul (de pesmet) il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil dupa ce am capitonat fundul tavi cu hartie de copt. Presam bine amestecul  cu ajutorul unei linguri dupa care dam tava la frigider pana pregatim crema.

Mixam branza de vaci cu indulcitorul, vanilia, iaurtul, iar la sfarsit adaugam frisca batuta si gelatina.

Capsunile spalate si curatate se taie in jumatati si se aseaza pe marginea formei detasabile peste blatul de pesmet.

Turnam crema de branza peste blatul de pesmet si nivelam cu o lingura. Eu am pus doua linguri de jeleu peste crema de branza si m-am jucat un pic cu furculita amestecand foarte usor. Dam tava la rece pentru 3-4 ore.

Capsunile spalate si curatate se dau prin blender, le facem piure dupa care le punem pentru 5 minute pe foc.  Cand sosul de capsuni este inca caldut adaugam gelatina hidratata(10 gr) Dupa ce s-a racit sosul de jeleu il turnam peste crema de branza si-l dam la frigider pana a doua zi.

Inainte de a servi scoatem tava de la frigider si o lasam la temperatura camerei pentru 7-10 minute dupa care trecem la scoaterea inelului detasabil cu multa atentie.

Portionam prajitura cu ajutorulul unui cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj

2

inainte de a servi se scoae tava de la frigider si se lasa la temperatura camerei pentru 7-10 minute

3

folosim un cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele fara zahar si faina