racitura de cocos(pasare)
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert cucosul cu sare in oala sub presiune 1h 30 min maxim 2 h(cocosul se pune cu tot cu gheare aceastea la fiert leaga racituramai bine). Cand e gata se scoate si se da carne jos de pe...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lapte praf
Postat de: miha in PrajituriBlat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Punem compozitia...Citeste continuarea
Rulouri de carne de porc
Postat de: misha71 in PorcDin muschiul de porc se taie 10 felii de aproximativ 1 - 1,5 cm grosime, care se bat ca la snitel. Feliile de carne se dau cu sare si piper, se ung cu mustar, apoi se pun pe rand: felia de...Citeste continuarea
Rumos-pupos
Postat de: misha71 in PrajituriBlatul: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, bicarbonatul si nucile. Se toarna in tava in care ati pus hartie de copt si se pune la cuptor la foc mic spre mediu....Citeste continuarea
Rulada de cascaval cu branza si...
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriSunca o taiem cubulete mici. La fel si ardeiul. Branza o mixam intr-un castron, cu sare si piper, pana obtinem o crema fina. Adaugam sunca si ardeiul si omogenizam. Cascavalul il dam pe...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Brindusa in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Pune toate ingredientele (fara ulei) intr-un castron si amesteca bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cam 2 minute). Compozitia trebuie sa aibe...Citeste continuarea
Rulada de porc cu legume
Postat de: liana_geicu in Aperitive / GarnituriSe cresteaza muschiul in lungime, pe mijloc, apoi fiecare parte se mai subtiaza cu cutitul astfel incat sa obtinem o bucata mai lata. Apoi batem carnea pana cand are grosimea unui deget si...Citeste continuarea
Rulada de sarbatoare
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriSe cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai, sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste o jumatate din...Citeste continuarea
Rasol impletit cu cartofi copti si...
Postat de: susu in Mancaruri cu carneCartofii se spala cu buretele de sarma, se ung cu ulei de masline, se dau cu condimente si se pun in folie de aluminiu strangandu-se la gura ca pe un sac. Se pun la cuptorul incins pentru...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lapte
Postat de: miha in PrajituriBlat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Punem compozitia...Citeste continuarea
Rulada aurie
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriCuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o...Citeste continuarea
Rulada asortata din piept de pui
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe taie pieptul de pui felii, se bate cu batatorul de carne dar nu prea mult, pana ii dam grosimea care o dorim si ungem cu mustar. Stropim cu sare si piper asezam la mijloc cate un sfert de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: susu in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se pune si zaharul...Citeste continuarea
Rulada de porc cu afumatura si vin...
Postat de: nyana in PorcSe bate carnea k pentru snitel se ia cate o bucata de carne si se unge cu mustar(iude/ dulce) apoi se pipereaza si se da cu cimbru in mijlocul bucatii de carne se pun ciuperci ,o felie de...Citeste continuarea
Rulada de carne
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe fac 8 foi de clatita. Se caleste in ulei ceapa,se adauga legumele,sarea, piperul,cimbrul si mararul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga carnea. Intreaga compozitie se imparte in 8...Citeste continuarea
Roast-beef mediteranean
Postat de: sorin in VitaCuptorul se preincalzeste la maximum (200-220 gr.) In timpul acesta se pregateste un vas de Yena (sau orice vas rezistent la caldura). si se varsa in el uleiul de masline. Se ia halca de...Citeste continuarea
Rulada de pui cu carne tocata
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriJumatate din pieptul de pui il tocam impreuna cu morcov, usturoi, ou, sare, piper si busuioc. Cealalta jumatate o feliem, iar fiecare felie o batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam dupa...Citeste continuarea
Rasucite cu lapte si portocale
Postat de: MIMI in PrajituriSe pune apa la fiert intr-o oala.Cand fierbe apa in clocot se pune praful de sare si pastele.Se lasa sa fiarba pana devine apa laptoasa,cand au fiert(am un mic secret sa incerc pastele daca...Citeste continuarea
Rulada cu branza dulce
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si faina. Se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt, se niveleaza si se coace blatul 15 minute....Citeste continuarea
Rulouri de peste alb si somon, pe...
Postat de: Adinuta in PestePasul 1: Am clatit fileurile sub jet de apa rece. Pestele alb l-am taiat fasii, iar somonul l-am taiat bucatele lunguiete, potrivite pentru a fi rulate in interiorul fasiei de peste alb. La fel...Citeste continuarea
Rasol de vitel cu ardei gras
Postat de: Oana in VitaCarnea se spala, se cresteaza cu cutitul si se aseaza in vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra firele de cimbru. Ardeii se spala, se curata si se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol braza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de...Citeste continuarea
Rasol de peste
Postat de: crisad in Pestese pun legumele la fier in apa cu putin ulei si sare .dupa ce fierb se scop pe un platou si se pune la fier pestele (dat cu sare) ciupercile le-am facut la cuptor cu sare si usturoi...Citeste continuarea
Risotto cremos cu piept de pui aromat
Postat de: ala_oancea in PuiSe toarna uleiul aromat in tigaie si se prajeste pieptul de pui taiat felii, pe ambele parti pana se rumeneste. Se aseaza apoi pe fiecare felie cate 2 cubulete de cascaval si cate o felie de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: ionix in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti
Postat de: miha in PrajituriBiscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia rezultata am intins-o pe o folie de aluminiu bine unsa cu unt. Am pus banane de-a lungul foii...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu carnati
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie bucati, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteza. Pe fiecare bucata de carne punem cate o bucata de cabanos crestata la capete, rulam strans si prindem cu o...Citeste continuarea
Rulada din omleta
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriAm batut ouale separat, cu un praf de sare. Am ales o tigaie mai mare pentru ca omleta nu trebuie sa fie foarte groasa. Am pus doi stropi de ulei de masline in tigaie si am intins pe toata...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: Oana in Mancaruri de postCeapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas...Citeste continuarea
Rulada rapida cu crema de banane
Postat de: rivka in DulciuriSe pune apa la fiert impreuna cu zaharul se adauga biscuitii zdrobiti si amestecati cu cacao. Se intinde compozitia obtinuta pe o folie si se lasa la racit. Se prepara crema din frisca...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui tocat cu...
Postat de: ala_oancea in PuiCarnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale, patrunjelul verde tocat, se condimenteaza si se adauga pesmet pana se obtine o compozitie ca de chiftele. Pentru umplutura se...Citeste continuarea
Reteta de pastrav la cuptor cu vin...
Postat de: Sabina in PastravPreparare Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi Curatam si spalam pestii, ii lasam sa se usuce un pic si ii condimentam cu sare, piper si boia. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCarnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, oua, ierburi si condimente. Pe o folie de aluminiu bine unsa cu ulei intindem compozitia de carne tocata, in strat potrivit de gros. Presaram cu...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de ciorba a la grec
Postat de: adriana65 in CiorbeCum se prepara Reteta gustoasa de ciorba a la grec Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata...Citeste continuarea
Rulada cu dovleac
Postat de: Michelle in PrajituriDovleacul se curata si se razuie, se adauga zahar (daca e nevoie) si scortisoara. Aluatul se imparte si fiecare bucata se intinde se unge cu dovleacul ras apoi se ruleaza si se aseaza in...Citeste continuarea
Reteta simpla si rapida de...
Postat de: ala_oancea in TortelliniPreparare Reteta simpla si rapida de tortellini in sos de smantana si cascaval Tortellini se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la scurs. Se toaca marunt usturoiul si se...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de piept de pui...
Postat de: Swanheart in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci si smantana Se spala pieptul si se taie cubulete. Se taie ceapa marunt, si se pune la calit in putin ulei. Cand se inmoaie putin,...Citeste continuarea
Rulada din piept de curcan
Postat de: adriana65 in CurcanLa aceasta reteta nu dau cantitatile; am luat un piept de curcan si am taiat din el 5 felii mai groase, le-am batut putin cu ciocanul de carne, am condimentat fiecare felie cu sare si piper....Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: miha in PuiCarnea o tocam impreuna cu ceapa, morcov, ou, ulei, verdeata, suc de rosii si condimente. Orezul il punem la inmuiat in apa rece, apoi il adaugam la compozitia de carne. Taiem capacele...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: pana_luminita in DulciuriReteta de preparare a papanasilor se omogenizeaza toate ingredientele , se portioneaza , se prajesc in baie de ulei. Citeste continuarea
Rasol alb de vitel cu sos
Postat de: Oana in VitaCarnea se curata de pielite, se spala si se taie rondele de grosimea unui deget. Se aseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza dupa gust cu toate ierburile, se pune uleiul de masline, vinul si o...Citeste continuarea
Reteta de mancare de mazare cu...
Postat de: Oana in PuiPreparare Reteta de mancare de mazare cu piept de pui in sos de tomate Puiul meu a fost de tara si am pus mai intai carnea la fiert in putina apa, cand a inceput sa fiarba am aruncat apa, am...Citeste continuarea
Rulada din muschi de vita
Postat de: sandytza in VitaSe intinde muschiul de vita. Daca este cazul se bate un pic. Se sareaza si se pipereaza pe ambele parti.Se aseaza un rand de cascaval taiat felii peste muschi. Apoi un rand de jambon de...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata
Postat de: ionix in PrajituriCrema: Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se fierbe...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata si frisca
Postat de: ala_oancea in TorturiSe bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina. Se amesteca usor, apoi se intinde in tava pe hartie de copt. Se coace aprox 15 minute, apoi se ruleaza intr-un prosop. Se topeste ciocolata...Citeste continuarea
Rosii umplute cu costita si cascaval
Postat de: gaby_d in Aperitive / Garniturise taie un capac fiecarei rosii,dar nu complet se scoate miezul cu o lingurita costita se taie cubulete mici se caleste impreuna cu usturoiul intr-o tigaie adaugam apoi miezul...Citeste continuarea
Romburi cu lapte
Postat de: miha in PrajituriBlat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: miha in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in...Citeste continuarea
Rulouri de cascaval cu salata de...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTelina si marul de decojesc si se spala cu apa rece, apoi se dau pe razatoarea mica sau se pun la robot. Se stropesc imediat cu sucul de lamaie si se amesteca cu maioneza si sare dupa gust....Citeste continuarea
Rosti cu pastrama de pui
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata iar apoi se dau pe razatoare. Se da si pastrama de pui pe razatoare si se amesteca cu cartofii, adaugand sare si piper. Se...Citeste continuarea