Un mod inedit de a aseza la micul dejun celebra omleta
Am batut ouale separat, cu un praf de sare. Am ales o tigaie mai mare pentru ca omleta nu trebuie sa fie foarte groasa. Am pus doi stropi de ulei de masline in tigaie si am intins pe toata suprafata acesteia cu un servetel. Cind s-a incins tigaia, am pus omleta, avind grija sa o intorc la momentul potrivit usor...ca sa nu se rupa.
Am pus omleta pe farfurie, am adaugat sunca pe suprafata ei si am rulat. Apoi am taiat-o ca pe o rulada si am asezat-o in farfurii pentru cei dragi.
Pe farfurii am mai pus vinete la grill, legume trase la tigaie chinezeste, masline si rosii cherry. Am preparat si brinzica de casa cu putin usturoi si am adaugat si un strop de ketchup de casa.
Iata insa cum prepara omleta Jakob Hansmann:
150 gr faina
2 oua
100 ml vin alb
100 ml lapte
20gr unt
nucsoara rasa
piper si sare
Ouale, faina, vinul, laptele, piperul, nucsoara si sarea se amesteca pentru a se obtine compozitia de omleta. Din aceasta compozitie facem doua omlete intr-o tigaie in care incingem untul ....
Apoi umplutura poate fi din sunca,somon afumat, etc ...
Oana a pregatit si ea aici o alta varianta.
Jakob impacheteaza rulada de omleta, cind e gata, in folie si o da la frigider sa se raceasca bine.
O serveste cu un sos facut din 200 gr brinza de vaci, 1 lingura de smintina, piper, boia foarte iute si suc de lamiie (optional si caviar :D )
Completare Bucataras Mariana:
Eu o fac deseori !dar pun un strat de cascaval ras apoi sunca presata si iar un strat de cascaval ras,asta cind e calduta un pic,alternind toare astea cu frunze de spanac!rulez strins intr-o folie de staniol sau cea trasparenta si o dau putin la rece!e grazava,incercati asa,ca mine!
1
www.bucataras.ro/retete/255/rulou_de_omleta_cu_marar_si_ceapa_verde.htmlse poate adauga marar in omleta si ardei rosu taiat fisii foarte subtiri pentru a o colora