Rulada cu banane
Postat de: Bucataras in PrajituriSe separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas. Se adauga...Citeste continuarea
Rosii prajite de post
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe spala rosiile, se taie de un deget grosime, se presara cu sare si se lasasa se scurga de zeama pe un tocator din lemn. Se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se piseaza usturoiul si...Citeste continuarea
Rosii umplute”haioase si gustoase”
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriUmplutura pt rosii se poate prepara in diverse moduri,eu va propun urmatoarea: Salamul se taie cubulete,la fel si ouale. Verdeata se taie fin. Intr-un vas amestecam...Citeste continuarea
Rulouri din pangasius cu somon afumat
Postat de: floricik90 in PangasiusMai intai am pus fileurile de pangasius la marinat in sucul de lamiae, ulei de masline, cimbru, usturoi pisat, piper, rozmarin (sare nu am pus pt. ca somonul este destul de sarat). Dupa 1...Citeste continuarea
Rulada “Padurea Neagra”
Postat de: Oana in PrajituriCuptorul se incinge la 180 grade si tapetam o tava dreptunghiulara (25×35 cm) cu hartie de copt. Ouale se bat cu zaharul 2-3 minute pana cand isi tripleaza volumul. Opriti mixerul,...Citeste continuarea
Rata cu portocale
Postat de: Irina in RataSe topeste untul intr-o tigaie si se adauga pulpele, se condimenteaza si se lasa la rumenit. Se adauga vinul si coniacul si se lasa pe foc cam 40-50 min sa se patrunda bine. Eu am mai adaugat si...Citeste continuarea
Rulada de pui cu cascaval
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele.Se sareaza si se pipereaza. Asezam feliile de cascaval deasupra si rulam cat mai strans posibil.Fixam ruloul obtinut cu o scobitoare....Citeste continuarea
Rulou de omleta cu marar si ceapa...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriMai intai preparam omleta. Branza o punem intr-un castron si o sfaramam bine cu furculita (daca este mai tare se poate da pe razatoare). Adaugam ouale si batem bine cu furculita. Adaugam...Citeste continuarea
Rulada Aurie
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin, untul topit caldut si laptele pina cind se...Citeste continuarea
Rulouri cu lipie, sunca, branza si...
Postat de: Oana in Mancare copiiPe o lipie libaneza intindem un strat subtire de crema de branza (eu am pus almette), apoi doua bucati de muschi file, felii de rosii, felii de masline negre si doua frunze de salata verde. Am...Citeste continuarea
Răcitura (Piftie) din picioare de...
Postat de: anisoara in PorcPiftia ( la noi in Moldova se spune RACITURA DIN PORC ) se poate prepara din picioare de porc , sau cozi ,sau urechi si carne de porc , dupa dorinta . Eu prepar piftia de porc dupa 2 metode ,...Citeste continuarea
Rasol de vită cu legume şi hrean
Postat de: Oana in VitaAdevarul e, ca dupa ce am deschis capacul robotului mi s-au desfundat instantaneu toate sinusurile si am plans de nu mai vedeam nimic. Ma si mir cum de-am reusit sa fac si poze . Eu am...Citeste continuarea
Reteta de fidea cu lapte, simplu si...
Postat de: Oana in Mancare copiiPreparare Reteta de fidea cu lapte, simplu si bun, ca-n copilarie Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, cand clocoteste se adauga fideaua, amestecand din cand in cand, sa nu se...Citeste continuarea
Rasol alb la tavă
Postat de: Bunica in VitaSe spala rasolul, se cresteaza la un centimetru si in crestaturi se pun 2 feliute de usturoi. Se aseaza in tava, se condimenteaza, se pun bulionul, vinul si uleiul. Se adauga apa cit sa-l acopere...Citeste continuarea
Rulada aurie
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o...Citeste continuarea