Riz cantonais

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 7720 vizualizari

 

Pentru ca suntem mari consumatori de orez mi-am luat o carte cu 58 de retete, absolut delicioase toate si pe masura ce timpul imi va permite am sa postez si aici din retetele incercate. Am vazut retete deosebite si cu fructe de mare si cu orez negru…abia astept sa incerc mai multe retete si sa vi le imparatsesc si voua .

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de orez ( spune reteta dar eu nu am pus decat 200 gr  la final ca mi s-a parut prea mult ) ,
  • un morcov taiat cubulete mici,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • 2 oua batute petru omleta,
  • o ceapa taiata marunt,
  • 4 linguri de mazare verde ( eu am pus congelata )
  • o felie de jambon taiata cubulete, 
  • o lingura de ciboulette taiat marunt ( este un sortiment de ceapa cu cozi f fine, se folosesc numai cozile, daca nu gasiti se poate inlocui cu o coada de ceapa verde taiata fasii inguste ),
  •  sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Riz cantonais:

  Preparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si morcovul, se calesc cateva minute cu o lingurita de ulei de masline si apoi se condimenteaza cu sare sipiper,  se adauga putina apa si se lasa la fierb la foc mic in jur de 10 minute pana este facuta. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si se pune ceapa la calit si dupa 3 minute adaugam si jambonul si il lasam sa se rumeneasca un minut.

  Separat facem omleta din 2 oua, condimentata cu putina sare si piper, trebuie  lasata la foc mic de tot sa nu se arda. Eu am pus si putin ciboulette in ea.

  Se scoate apoi si de ruleaza si se taie cubulete mici dupa ce se raceste putin, trebuie sa iasa un strat subtire .

  In tigaia cu ceapa si jambonul adagam apoi mazarea si morcovul si omogenizam compozitia si mai condimentam daca este cazul .

 Adaugam apoi orezul si cubuletele de omleta, amestecam incet cu o lingura de lemn, se mai condimenteaza daca este cazul si se lasa inca 3 minute la foc mic .

 Se serveste cu ciboulette taiat marunt peste, poate sa fie si ca fel principal si garnitura in functie de preferinte. Eu am facut si niste ficatel de pui pane langa.

 Este foarte gustos cu un amestec de arome delicate   si foarte aspectuos cu jocul de culori oferit de ingrediente , va sugerez sa incercati macar o data reteta .

TIPS-URI

1

Respectati atent timpul de pregatire la fiecare etapa ca sa nu aveti ingredinete prea gatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Riz cantonais" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sylvia 1

22.02.2010, 21:00

Ma bucur ca va place este putin mai dificil de realizat dar merita ;

Sidy 1

10.11.2015, 06:31

Minunat ! Trebuie incercat....!

Sidy 1

30.04.2021, 06:05

Sylvia...l-am facut asa de multe ori, incat a devenit orezul nostru preferat. Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv ciuperci umplute cu crema de branza si legume