Rulouri din piept de pui
Postat de: silvi0ara in PuiPieptul de pui se taie in 4 bucati, fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija san nu il zdrobim .Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi tocam marunt ficatul si fileurile de...Citeste continuarea
Rulada cu crema de pepene galben
Postat de: Anastasia in DulciuriCrema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa...Citeste continuarea
Rulada de lamaie
Postat de: susu in DulciuriSe incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin...Citeste continuarea
Rulada cu spanac, ciuperci si...
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi ciupercile de toaca cubulete si se pun la calit ,se adauga spanacul scurs si tocat,verdeata...Citeste continuarea
Rulada cu gem
Postat de: vickyduta in DulciuriSe separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel. Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul. Peste...Citeste continuarea
Risotto cu legume - Reteta gustoasa...
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriCum se prepara Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara Preparare: pregatim legumele spalandu-le, curatam ceapa si tocam cubulete fine de tot atat ceapa cat si dovlecelul si ardeiul...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu legume
Postat de: susu in CurcanMorcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca cu oul si faina. Pieptul spalat si sters se taie in...Citeste continuarea
Raffaelo
Postat de: ana in DulciuriLaptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf. Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute Din amestecul obtinut formam...Citeste continuarea
Rosii umplute cu ciuperci
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile se spala bine apoi se taie marunt, ceapa la fel se toaca foarte fin si se caleste in putin ulei 2-3 minute apoi se pune 1 lingurita boia dulce si ciupercile marunt taiat,...Citeste continuarea
Rasol alb de porc cu ciuperci.
Postat de: dicarmencitta1957 in PorcCuratam ciupercile,rupem cotorul si apoi le spalam in cateva ape.Le punem la scurs.Curatam ceapa si o taiem cat se poate de fin,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline.Mentionez ca...Citeste continuarea
Ratatouille.
Postat de: silvi0ara in Mancaruri de postIntr-o tigaie mare de calesc vinetele si dovleceii taiati cubulete,cand sunt gata se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Separat se caleste cepa cu rosiile peste care se adauga condimentele si...Citeste continuarea
Rulouri de curcan in vin cu...
Postat de: dicarmencitta1957 in CurcanPortionam cat mai bine fileurile de curcan, daca este nevoie le mai batem putin cu ciocanul. Pe fileurile de curcan asezonam urmatoarele: masline verzi taiate subtiri, cascaval taiat feiute, ardei...Citeste continuarea
Racituri de porc(piftii)
Postat de: bitza in PorcSe proportioneaza carnea,se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Cand da in cateva clocote se arunca apa si se pune alta si se lasa la fiert luand spuma din cand in cand.Cand carnea este...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: nana in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu...Citeste continuarea
Rulada de somon fume cu urda si...
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriAmestecati intr-un castron urda cu ceapa taiata marunt, adaugati chimenul macinat, coaja de la jumatate de lamaie, 3-4 linguri de ulei, mararul tocat fin, sare si piper dupa gust. Omogenizati...Citeste continuarea
Rosii umplute cu sunca...
Postat de: dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carneSe spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe razatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: bitza in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui
Postat de: pansy1 in PuiPieptul de pui se taie felii si se bate usor. Se face o umplutura morcov, mar,sare,piper macinat si eu adaugat putina scortisoara,cam un sfert de lingurita.dar asta e optional. Pe fiecare...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lamaie
Postat de: adnas54 in DulciuriBlatul: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele...Citeste continuarea
Rulada de pui in staniol
Postat de: luminita20_2006 in PuiSe taie pieptul de pui fileu apoi se bate cu ciocanul de bucatarie.Se condimeteaza cu sare, piper si oregano. Cascavalul, si sunculita se taie pai iar patrunjelul marunt. Se aseaza pe bucata de...Citeste continuarea
Reteta de tort simplu de facut si...
Postat de: Anamaria7 in TorturiPreparare Reteta de tort simplu de facut si racoritor - tort rasturnat cu mere Cuptorul se preincalzeste la 180C. Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Intr-o forma rotunda de...Citeste continuarea
Rasfat cu ciocolata
Postat de: silvi0ara in TorturiMai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire. Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: gospodinadecriza in PrajituriUntul se amesteca cu zaharul pana devine cremos. Se adauga laptele praf, nuca de cocos şi esenta de migdale. La sfarsit, amestecam cu grija bucatelele de napolitana, pe care le putem da si pe...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor 1. pesmetul se prajeste cu uleiul intr-o tigaie pana devine auriu . se amesteca tot timpul cu o paleta , sa nu se prinda .se ia de pe foc si se amesteca cu...Citeste continuarea
Reteta din copilarie, nuci umplute
Postat de: ionela2682 in PrajituriPreparare Reteta din copilarie, nuci umplute Se amesteca bine ingredientele (fara faina) pana se topeste zaharul, dupa care incepem sa o punem si pe aceasta cate putin, pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Rulada din pulpe superioare de pui...
Postat de: adnas54 in Mancaruri cu carneDe la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar. Puneți sare, piper, așezați la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogoșar, morcov...Citeste continuarea
Rulouri cu mou de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriAluat: Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare . Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted. Mou de...Citeste continuarea
Rulada cu pui
Postat de: cccris in Mancaruri cu carnePentru foaia de placinta amesteci faina, untul, uleiul, galbenusul, apa si putina sare intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robot, daca ai. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu...Citeste continuarea
Rulouri de vinete si zucchini
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriTaiem vinetele si un zucchini in felii longitudinale de 1 cm grosime, le preparam cu sare si piper si dupa cateva minute pe punem pe grill si le lasam la prajit si pe o parte si pe cealalta...Citeste continuarea
Rulada cu ananas
Postat de: bitza in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa. Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao....Citeste continuarea
Rulada de spanac
Postat de: violette in Aperitive / GarnituriDin unt, lapte si faina se face un soc bechamel; se lasa la foc pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se i-a de pe foc si se lasa la racit, iar apoi se adauga galbenusurile, unul...Citeste continuarea
Rosii si ardei umpluti
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneArdeii se spala si se curata de seminte. Rosiile se spala si li se taie un capacel, apoi se scobeste continutul cu o lingurita. Se lasa deoparte. Se pregateste umplutura: se toaca ceapa...Citeste continuarea
RULADA CU SPANAC SI BRANZA DE VACI
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe dezgheata spanacul si se toaca.Separat se amesteca branza de vaci cu 5 oua si sarea.Acest amestec se toarna peste spanac si se omogenizeaza bine.Se adauga faina .Compozitia rezultata se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: anisoara in VitaReteta de preparare a papanasilor Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata. Se curata usturoiul de...Citeste continuarea
Racitura cu pui (sau piftie)
Postat de: Razvy23 in CurcanSe pârlesc aripile de curcan la flacara aragazului (sa se ia penele de pe ele, daca nu sunt bine jumulite)... Se spala si curata toate ingredientele, se pun intr-o oala si se toarna apa...Citeste continuarea
Rulouri cu spanac
Postat de: CARMENICA in Reteta de vedetaSe bat bine fileurile,cat mai intinse si se presara pe ele sare si piper. Pe fiecare fileu se intind,pe lung ca o fasie,intr-o parte,spanacul,morcovul fasii,oul fiert unul langa...Citeste continuarea
Racitura/piftie
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriAm folosit cantitati mai mici pentru ca nu am facut multa, daca faceti portie mai mare dublati cu generozitate cantitatile. Preparare: am cladit carnea si legume...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: madi_marin in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se face o compozitie din toate ingredientele, mai putin o lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana se obtine un aluat mai tare. In faina ramasa ne bagam...Citeste continuarea
Rechin la cuptor
Postat de: Bunica in PesteSe spala bucatile de rechin si se pun la macerat intr-un amestec de : vin, sare ,piper si ulei de masline. Se tine la rece vreo 2 ore. Dupa 2 ore se pun intr-o tava unsa cu ulei de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: AlinaL in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat si rahatul, iar praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie.Se amesteca toate ingredientele si se...Citeste continuarea
RULOURI APERITIV
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe taie marunt castravetii.ardeiul,salamul cu sunca.Se sfarama branza si se freaca cu maioneza,crema de branza,branza topita,smantana,piper si o lingurita de boia dulce.Se amesteca totul bine si...Citeste continuarea
Rulouri de pui
Postat de: Dana2010 in PuiPieptul de pui se taie fasii subtiri si se condimenteaza. Se ia o foaie de placinta se unge cu pensula cu ulei si apoi se taie pe latime in 2 bucati. Pe fiecare bucata se aseaza o fasie piept...Citeste continuarea
Riz cantonais
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si...Citeste continuarea
rulouri de piept de pui
Postat de: ana in PuiPieptul de pui il feliem si batem ca pentru snitele Ungem fiecare snitel obtinut cu branza amestecate cu condimente (intr-un strat subtire) apoi rulam.De preferat sa facem felii mici...Citeste continuarea
Ravioli cu carne si sos
Postat de: ana in PasteSe framanta aluatul cu cele 2 oua si faina cat cuprinde si se da la frigider pentru 1 ora. Intre timp marinam carnea taiata cubulete cu sos de soia, vin ,usturoi si condimente , o tinem la rece...Citeste continuarea
Rulada din carne de vita cu pruna...
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriPentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul. Deasemenea , va atrag atentia...Citeste continuarea
Rasol de porc cu sos de hrean
Postat de: Bucataria_Portocalie in PorcPREPARARE: Fierbem rasolul de porc la foc mic 2,3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Aproape de sfarsit adaugam si 3, 4 cartofi curatati. Servim cu sos de hrean si mamaliguta. Sosul...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat. Aluatul trebuie sa fie moale...Citeste continuarea
Rulouri de curcan
Postat de: ANCA in CurcanPieptul de curcan se portioneaza si se bate ca pentru snitel. Fiecare bucata am presarat-o cu condimente pentru curcan si le-am lasat de-o parte pana am preparat umplutura: am pus in robotul...Citeste continuarea
Rata pe varza
Postat de: gusti in RataTocam varza, o amestecam cu sucul de rosii si condimentele. Se pune un strat in cratita (volumul acesteia este de 4 litri) Se pune rata pe patul de varza. Restul de varza se pune in jurul...Citeste continuarea