Ratatouille

de Oana in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 27229 vizualizari

 

Ma tin de burta si incerc sa scriu reteta :) Nu va pot descrie in cuvinte cum miroase aceasta mancare absolut delicioasa! O nebunie de arome, gusturi si culori, neaparat trebuie sa incercati! |Este foarte simplu de realizat!
Ratatouille este un fel de mancare traditional frantuzesc, originar din Nisa. Legumele pot fi preparate separat sau impreuna, rezultatul fiind deosebit!

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi (mai mare)
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena.

Vanata, dovlecelul, rosiile si ardeii se spala, apoi se taie rondele cat mai subtiri. Eu am folosit doar jumatate de vanata, era prea mare... Se aseaza apoi in tava, o felie de vanata, ardei verde si rosu, dovlecel si rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu cealalta lingura de ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara iar ierburi uscate din belsug. Eu am pus si o crenguta de rozmarin proaspat.

Se acopera vazul cu capac sau folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Verificati sa nu se rumeneasca prea tare. Legumele trebuie sa fie patrunse, dar sa nu se dezmembreze :)

Se scoate vasul din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste cu patrunjel verde deasupra.

 

Sursa

TIPS-URI

1

Este bine ca legumele sa fie cam de aceeasi marime, de fapt de acelasi diametru, ca sa se aseze frumos in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Oana 1

25.01.2010, 17:42

Da, Dragos, iti dai seama cu rosii de gradina E bun, bun!

mihaelar63 1

25.02.2010, 07:55

acum am descoperit reteta precis o fac si eu , felicitari pentru prezentare o pun la favorite

Oana 1

25.02.2010, 08:54

Multumesc, Mihaela Mmm, foarte bun a fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete impanate