Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza.
Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei.
Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime.
Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza....
Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin .
Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot .
Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase .
Curatati si spalati ardeii...
Se amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta.
Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule .
Se aduga pe rand faina , sarea , uleiul si restul de apa calduta .
Se framnta un aluat omogen elastic .
Daca...
Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece.
Daca este nevoie se spumeaza zeama.
Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete marunte.
Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati .
Se toarna peste legume zeama...
Lamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja .
Ceapaverde -partea alba si usturoiul se feliaza .
Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire si fierbeti cateva minute broccoli pe care l-ati despartit in buchetele .Sarati .
Pentru...
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc.
Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi .
Acest procedeu rapid de coacere a vinetelor se aplica cand nu aveti timp sau acces la un gratar exterior ....
Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati.
Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie .
Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute .
Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l...
Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga .
Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate lasa la hidratat in apa .
Amestecati rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Rucola va da...
Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol .
Folositi mixerul de mana .
In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma .
Se aduga laptele si uleiul . Omogenizati .
Adugati ingredientele uscate : faina , cacao si sarea .
De data...
Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare.
Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare.
Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana...
Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper
Eu am lasat pestelele la rece sa se marineze de dimineata pana dupa -amiaza .
Puneti Crapul in tava si il stropiti cu ulei de...
Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat.
Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate fin.
Salata aisberg se curata de frunzele exterioare si se taie mai marunt.
Amestecati salata cu...
Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate .
Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii.
Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa .
Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca...
Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei .
Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute .
Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].
Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost...
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati .
Pastele s efierb in multa apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj .
Taiati mai marunt rosiile deshidratate ,casul si caperele .
Rosiile cherry se taie jumatati .
Amestecati...
Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra.
Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul .
Legumele se curata si taie marunt .Cartofii se taie cuburi mai marisoare .
Sotati ceapa , morcovul si patrunjelul in ulei .
Cand ceapa devine...
Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid .
Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt .
Se sareaza pestele si se unge cu untura proaspata de porc .
Condimentati cu pipercu lamie si boia dulce afumata .
Se coace stiuca la...
Ardeiul rosu s etaie marunt.
Usturoiul se piseaza.
Coditele de ceapa verde se taie rondele.
Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate.
Pastrati o bucata doua de pestisor -pentru decor.
Atentie la sare. Conserva de peste contine deja...
Curatati legumele si le spalati.
Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin .
Cand toate aceste sunt aproape fierte adugati si cartofii intregi .
Se scot din zeama , carnea si legumele .
Feliati...
Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita .
Adaugati faina alba si amestecati .
Se da focul la minim si se stinge cu smantana .
Incorporati hreanul si amestecati .
Presarati pe deasupra piper rosu macinat sau chilli .
Folositi sosul servit caldut...
Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura .
Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa .
Semintele de chimen le-am zdrobit in mojar pentru un plus de gust .
Varza se taie fasii subtiri -fideluta .
Adugati...
Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite .
Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate .
Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei .
Morcovul si patrunjelul se taie cuburi .
Adugati legumele fierte...
Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert.
Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .
Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .
Aceasta operatiune are urmatorul scop :...
Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul.
Se continua cu fainurile si sarea .
Setati masina de paine pe programul nr.16 -de framantare si dospire .
Acest program dureaza 75 minute .
Scoateti aluatul pe o...
Vinetele se lasa sa se dezghete .
Ceapa rosie se curata si se toaca marunt .Sarati.
Amestecati ceapa cu otetul de mere .
Tocati vinetele si le amestecati cu ulei cu ajutorul unui mixer de mana .
Vinetele frecate cu ulei se vor albi si vor deveni pufoase .
Se...
Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati .
Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi .
Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert .
Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de...
Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare .
Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde .
Decongelati mixul de legume de iarna la temperatura camerei .
Cand carnea este aproape fiarta se aduga telina si prazul .
Tot acum se pun si...
Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine .
Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient.
Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv .
Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul...
Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet.
Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece .
Curatati ouale de coaja si le taiati in doua pe lungime .
Scoateti galbenusurile si le puneti vasul robotului .
Adugati mascarpone , mustar ,iaurt ,sos...
Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime .
Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar.
Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba .
Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite ....
Friptura de vacuta cu cartofi gratinati
Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime. Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza....
Ciorba cu stiuca si peste afumat
Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot . Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase . Curatati si spalati ardeii...
Paine de casa cu faina semi si integrala
Se amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina , sarea , uleiul si restul de apa calduta . Se framnta un aluat omogen elastic . Daca...
Ciorba de vacuta a la grec
Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati . Se toarna peste legume zeama...
Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie
Lamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja . Ceapaverde -partea alba si usturoiul se feliaza . Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire si fierbeti cateva minute broccoli pe care l-ati despartit in buchetele .Sarati . Pentru...
Salata de vinete cu praz, rosii si tahini
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest procedeu rapid de coacere a vinetelor se aplica cand nu aveti timp sau acces la un gratar exterior ....
Ciorba cu perisoare de vitel
Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie . Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute . Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l...
Salata cu rucola, pere si gorgonzola
Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate lasa la hidratat in apa . Amestecati rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie. Rucola va da...
Desert guguluf cu branza si caise
Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga laptele si uleiul . Omogenizati . Adugati ingredientele uscate : faina , cacao si sarea . De data...
Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare. Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana...
Crap copt cu mujdei verde
Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece sa se marineze de dimineata pana dupa -amiaza . Puneti Crapul in tava si il stropiti cu ulei de...
Salata cu burata, mozzarella si rosii
Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate fin. Salata aisberg se curata de frunzele exterioare si se taie mai marunt. Amestecati salata cu...
Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar
Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa . Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca...
Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce
Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ]. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost...
Salata de fusilli cu carne de vitel si rucola
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai marunt rosiile deshidratate ,casul si caperele . Rosiile cherry se taie jumatati . Amestecati...
Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati
Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele se curata si taie marunt .Cartofii se taie cuburi mai marisoare . Sotati ceapa , morcovul si patrunjelul in ulei . Cand ceapa devine...
Stiuca la cuptor
Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid . Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt . Se sareaza pestele si se unge cu untura proaspata de porc . Condimentati cu pipercu lamie si boia dulce afumata . Se coace stiuca la...
Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc
Ardeiul rosu s etaie marunt. Usturoiul se piseaza. Coditele de ceapa verde se taie rondele. Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate. Pastrati o bucata doua de pestisor -pentru decor. Atentie la sare. Conserva de peste contine deja...
Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean
Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt aproape fierte adugati si cartofii intregi . Se scot din zeama , carnea si legumele . Feliati...
Sos de hrean
Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si amestecati . Presarati pe deasupra piper rosu macinat sau chilli . Folositi sosul servit caldut...
Szekelygulyas- gulas secuiesc
Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen le-am zdrobit in mojar pentru un plus de gust . Varza se taie fasii subtiri -fideluta . Adugati...
Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles
Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei . Morcovul si patrunjelul se taie cuburi . Adugati legumele fierte...
Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie
Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea . Aceasta operatiune are urmatorul scop :...
Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz
Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul nr.16 -de framantare si dospire . Acest program dureaza 75 minute . Scoateti aluatul pe o...
Salata de vinete cu ceapa rosie
Vinetele se lasa sa se dezghete . Ceapa rosie se curata si se toaca marunt .Sarati. Amestecati ceapa cu otetul de mere . Tocati vinetele si le amestecati cu ulei cu ajutorul unui mixer de mana . Vinetele frecate cu ulei se vor albi si vor deveni pufoase . Se...
Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles
Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati . Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi . Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert . Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de...
Winter soup-supa de iarna
Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la temperatura camerei . Cand carnea este aproape fiarta se aduga telina si prazul . Tot acum se pun si...
Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen
Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv . Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul...
Aperitiv oua rusesti cu caviar
Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua pe lungime . Scoateti galbenusurile si le puneti vasul robotului . Adugati mascarpone , mustar ,iaurt ,sos...
Vinete pane
Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba . Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite ....