Franzele cu bere

de mihaelar63 in Piine, 23 Ian 2020 | 3111 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
   Din ciclul ,, Hai sa mancam berea , daca nu am baut-o !!" Reteta  de beer bread  este de multisor in asteptare :  https://www.youtube.com/watch?v=avaTp0vZghc. Italianu' ce o prepara  ,pare cam ciudatel , dar reteta este magnifica . Eu am preparat doua portii o data . Am ales sa dau forma de franzela pentru ca pot taia mai usor felii de mici dimensiuni .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 650
  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 500 gr bere
  • 15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu bere:

  1. Pregatiti ingredientele . Cantariti faina  si fulgii de ovaz.
  2.  Berea trebuie sa fie calduta .
  3. Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin.
  4. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16.
  5. Se introduc in cuva masinii de pine in ordinea aceasta : Berea,uleiul, ,zaharul , faina , fulgii de ovaza , drojdia si sarea .
  6. Se lasa la framntat , apoi dospit , 75 minute .
  7. Aluatul isi va dubla marimea .
  8. Am scos aluatul pe o plansa de silicon unsa cu putin ulei sa nu se  lipeasca .
  9. Am impartit aluatul in doua .
  10. La manevrare  , aluatul se va mai micsora .
  11. Se intinde cate  o foaie dreptunghiulara .
  12. Aceasta operatiune am facut-o cu ajutorul mainilor . Nu a fost nevoie de sucitor .
  13. Am rulat aluatul ca pe un cozonac .
  14. Se aseaza sulurile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Cerneti deasupra franzelelor putina faina alba .
  16. Cu un cutit bine ascutit ,faceti crestaturi din loc in loc .
  17. Am lasat aluatul sa creasca inca o ora la cuptor , temperatura 60grade .
  18. Au crescut foarte frumos !!! Ma bucuram ca uncopil , parca erau desenate !!!
  19. Am copt franzelele cu bere 50 minute . Primele 10 minute la 205 grade , apoi am redus caldura la 180 grade .
  20. Se scot franzelele din cuptor si se pun la racorit pe un  gratar de inox .
  21. Am obtinut o minunata paine cu coaja crocanta . Gustul este usor de dulce -amarui , de la bere . Miezul este pufos ,asemanator painii cu cartofi .
  22.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca aluatul sa dospeasca mai usor .

2

Mai mult de jumatate de franzela , abia s-a racit si am devorat-o cu afumatura de casa proaspata sosita !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza