Chifle cu iaurt grecesc si lapte

de mihaelar63 in Piine, 3 Feb 2020 | 5030 vizualizari

 

O reteta combinata pe care am luat-o partial de pe net, partial adaptata imprejurarilor. De exemplu, am adaugat faina pentru ca-mi parea aluatul prea moale.  Nu mai scriu in titlu ca sunt de casa, doar se subintelege :D

 

INGREDIENTE

  • 220 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 110 ml lapte 3.5%
  • 600 gr faina alba
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite rase drojdie uscata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • mix seminte susan alb +negru
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt grecesc si lapte:

  1. Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba.
  2. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei.
  3. Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia.
  4. Veti observa ca in 10-15 minute deja lucreaza aluatul si apar bulele.
  5.  Eu am preparat aluatul, framantat si dospit, in continuare cu ajutorul masinii de paine Tefal.
  6. Se introduce iaurtul, faina, sarea si praful de copt.
  7. Am setat masina pe programul nr .16 de framantare si dospire .
  8. Am lasat sa se dospeasca pana la terminarea programului, adica 75 minute.
  9. Am scos aluatul pe o folie de silicon si l-am framantat usor din nou.
  10. Se imparte aluatul in mod egal si se formeaza prin impachetare succesiva mici mingiute.
  11. Se asaza mingile astfel formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut, cu ajutorul pensulei de silicon.
  12. Presarati deasupra mixul cu seminte de susan.
  13. Le-am pus la cuptor, la 60 grade C si le-am lasat sa mai creasca inca 40 minute .
  14. Se coc in cuptorul incalzit pana se rumenesc, la 210 grade C, timp de 10-15 minute si apoi se reduce temperatura la 180 grade C.
  15. In total coacera este tot cam 40 minute in total,  depinde de cuptor.
  16. La sfarsitul coacerii se scoate tava din cuptor si se lasa chiflele sa se tempereze.
  17. Am obtinut 20 chifle de aproximativ 35 grame pentru ca aluatul a crescut frumos.
  18.  Chiflele rumenite sunt crocante si foarte pufoase in interior.
  19. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia.

2

Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt grecesc si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu scortisoara