Reteta de fata este una romaneasca veche de peste 100 ani.Am mancat acest preparat acum 15 ani la Sovata intr-un hotel ,mi-a placut atat de mult ca deatunci tot ma bantuie acest preparat si am tinut mortis sa descopar reteta. Servirea si garnitura plus ornatul si muraturile sunt identice cum a fost servite atunci.
Am cautat-o pe net si in reviste ,intrebat bucatari si mi- a luat ceva timp s-o gasesc in sfarsit .Sursa de inspiratie este cartea : PREPARATE DE ARTA CULINARA scrisa de maestru Ion Radu
Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora.
Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut se scoate carnea si in sosul ramas se mai pune un pic de apa si se mai lasa 4 minute.Cotletul se aseaza pe un platou ,taiat felii ,iar sosul se paseaza ,se strecoara si se garnisesc bucatile de cotlet sau se serveste la sosiera.
Se serveste cu piure de cartofi si muraturi sau salata.
Pofta buna!
1
Aceeasi reteta se poate prepara si cu carne de vita
2
Daca doriti alta servire,puteti dupa ce taiati cotletul felii sa-l puneti inapoi in tava si sa turnati sosul deasupra si lasat sa dea 2-3 clocote
3
Lasati cotletul sa rumeneasca putin ,gustul legumeslor ramase in tava v -a da gust bun sosului