Dovlecel pane cu bere

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 23 Ian 2020 | 4050 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
  Daca nu bem berea , atunci sa ... o mancam .Am incercat sa introduc berea in diverse preparate . De data aceasta am pus bere in aluatul pentru dovlecei

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 pahar bere
  • 2 oua
  • 6-8 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • sos: smantana +1 catel usturoi+sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane cu bere:

  1. Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati .
  2. Se  bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea .
  3. Adaugati faina ,cate putin , amestecand .
  4. Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite .
  5. Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si apoi prin aluatul cu bere .
  6. Prajiti dovlecelul astfel impanat in ulei incins , pe ambele parti .
  7. Se scote dovlecelul pane pe  servetele de hartie , pentru a fi absorbit excesul de ulei .
  8. Se piseaza un catel de usturoi si se amesteca cu smantana si sare  .
  9. Noi am servit dovlecelul pane , cald alaturi de smantana cu usturoi .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Acest aluat cu bere poate fi folosit si la vinete pane .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi