Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 21 Ian 2020 | 7143 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun "
 Din jambonul crud-uscat maturat aproape un an si jumatate ne ospatam intreaga iarna . Partea cu carne o servim ca atare sau se regaseste in salate sau diverse preparate . Dar ce sa fac cu partea cu slaninuta si sorici ? M-am gandit ca numai bine ar merge fiarta in zeama de varza acra si cu boia + usturoi .

 

INGREDIENTE

  • 700 gr jambon cu soric
  • 1 l zeama varza acra
  • 500 ml apa
  • 1 buc ardei iute
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin mare
  • 1 lingurita piper boabe
  • Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra:

  1. Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa .
  2. Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru .
  3. Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat .
  4. Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua zi in  zeama in care a fiert . 
  5. Se incalzeste din nou zeama usor ca sa se degreseze jambonul de grasimi .
  6. Se scoate bucata de jambon din zeama in carea a fiert si se lasa sa se scurga si sa se zvante bine .
  7. Deasupra se pune uleiul , usturoiul pisat , putin dinchilli , boia dulce si boia afumata .
  8. Se maseaza bucata de jambon bine cu amestecul de condimente si usturoi .
  9. Pastrati la rece , dar nu inm frigider .
  10. Eu l-am lasat sa se raceasca bine afara si apoi l-am invelit in folie aluminiu si-l pastrez pe balcon.
  11. Serviti jambonul astfel pregatit alaturi de painea preferata , ceapa rosie si ardei iute .

                                             Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de sare jambonul a fost conservat cu sare si zeama de varza acra este de asemenea sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc afumat