publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
“Vraişte” este parola zilei. Repet-o de fiecare dată cînd nu cunoşti răspunsul unei întrebări, dar şi atunci cînd vrei să-ţi impui punctul de vedere. “Şefu’, ce facem cu facturile-alea neplătite?” Vraişte! Din punct de vedere sexual, treburile stau la fel.
Bucataras.ro
[email protected]
Kringel estonian
Eu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului. Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ, gălbenuşul, untul moale, zahărul,sarea, seminţele de vanilie şi coaja...
Supă-cremă de roşii
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă rece. Când sunt gata se pun în cana mare a robotului de bucătărie scurse de zeama în care au fiert împreună cu roşiile din conservă cu tot cu suc. Se fac piure. Dacă e nevoie...
Merengue cu frişca, fructe & love
Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare. Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută...
Curcan cu ceapă şi sos cu piure
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Cand aproape a scăzut se mai adaugă puţină...
Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu...
Pizza haiducească
Se face un aluat din apă caldă, drojdie ,făină şi puţin ulei. Trebuie să iasă nelipicios şi destul de moale, dar bun de întins. Se aşează în tava de pizza, se unge cu puţin ulei şi sos de roşii, apoi se presară deasupra busuioc uscat. Se taie muşchiuleţul...
Brownies cu migdale
Ciocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele. Se dă deoparte. Ouăle se mixează întregi cu zhărul şi un praf de...
Prăjitură ,,Pădurea Neagră,,
Se prepară blatul: mixăm ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt. Adăugăm şi esenţa de rom şi amestecam bine. Eu am copt blatul într-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsă cu ulei şi...
Ciorbă de burtă
Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel. Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi...
Sarmale
Ceapa se toacă mărunţel şi se pune peste carne. Se mai adaugă sare,piper, cimbru şi mărar şi orezul spălat şi bine scurs. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă la odihnit . Varza se desface în foi cărăra li se taie cotoarele. Se taie la mărimea potrivită şi...
Lemon Curd
Ouăle le batem bine, apoi adăugăm zahărul, coaja şi zeama celor două lămâi şi seminţele din batonul de vanilie. Punem totul la bain-marie şi amestecăm continuu până ce se îngroaşă, apoi dăm deoparte de pe baia de abur şi adăugăm untul. Se amestecă...
Plăcintă cu iaurt şi merişoare confiate
Foile se dezgheaţă la tempertura camerei. Ouăle se bat bine cu zahărul, apoi se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de citrice, merişoarele confiate şi seminţe de vanilie. Se amestecă totul foarte bine. Tava 25/35 cm se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Se pun o foaie...
Salată de fructe în coajă de portocală
Portocalelor li se taie un capac deasupra şi se nivelează şi fundul ca sa poată sta bine pe farfurie. Se storc cu grijă de suc, apoi li se curăţă interiorul cu o linguriţă sau un cuţit. Bananele se taie în feliuţe care se stropesc cu puţină zeamă de lămâie....
Ruladă Krem a la Krem
Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine....
Sărăţele
Se face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă,caşcavalul ras, margarina topită(să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un aluat care daca se lipeşte de mână înseamnă că mai are nevoie de făină. Se dă la rece...
Ouă umplute
Ouăle se fierb tari. Se răcesc în apă. Se curăţă şi se taie în jumătăţi. Gălbenuşurile se amestecă bine cu pateul de ficat, maioneza, sare şi piper. Se umplu cu această compoziţie jumătăţile de albuş şi se ornează după imaginaţie. Poftă bună!
Coffee-Chocolate Crinkels
Ouăle se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Ciocolata se topeşte împreună cu untul sau margarina şi nessul într-un vas la foc mic amestecând continuu. Se adaugă peste crema de ou, apoi se pun făina şi praful de copt cernute împreună,...
Sarmale de post cu ciuperci
Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit. Ceapa si ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai...
Bănuţi cu nuci şi ciocolată
Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă repede un aluat. I se dă formă de bilă şi se dă la frigider acoperit cu folie de plastic...
Cotlet la tigaie cu ardei şi usturoi
Carnea se spală, se şterge şi se presară cu condimente. Se pune la prăjit în puţin ulei încins, apoi se adaugă apă şi se pune capacul ca să se înăbuşe puţin. Se pune apă caldă de câte ori e nevoie până ce cărniţa e moale. Când e gata...
Plăcintă cu brânză
Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm. Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul, coaja rasă de...
Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju
Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit. Se împarte siropul în două, la fel şi laptele praf....
Salată cu avocado, pui şi rodie
Miezul de avocado se scoate din coajă, apoi se taie în cubuleţe. Se amestecă cu pieptul de pui tăiat sau rupt fâşiuţe. Frişca lichidă se mixează cât să capete un pic de consistenţă. Se amestecă avocado şi puiul cu frişca, se potriveşte gustul...
Felie de lapte
Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece. Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează...
Varză a la Cluj
Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper. Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând...
Amandine
Se prepară blatul : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom si făina cernută cu cacaoa. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu...
Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc si arpagic
Carnea se spală, se şterge şi se taie în cubuleţe. Se pune la călit împreună cu ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat feliuţe. Se adauga apoi apa caldă şi se lasă până ce cărniţa e aproape fiartă. Se adaugă şi arpagicul, castraveţii tăiaţi felii,...
Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară
Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează...
Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit
Cum se prepara Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit Blaturile de cacao : Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi...
Pulpe de pui cu caşcaval pe pat de spaghete
Pulpele se spală, se şterg, se ung cu ulei , se presară cu sare şi piper şi se pun la fript în tigaia grill. Se rumenesc pe ambele părţi. Între timp se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se amestecă cu pasta de tomate, 50 g caşcaval...