publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
“Vraişte” este parola zilei. Repet-o de fiecare dată cînd nu cunoşti răspunsul unei întrebări, dar şi atunci cînd vrei să-ţi impui punctul de vedere. “Şefu’, ce facem cu facturile-alea neplătite?” Vraişte! Din punct de vedere sexual, treburile stau la fel.
Bucataras.ro
[email protected]
Muşchi cu cârnaciori afumaţi şi ciuperci la cuptor
Muşchiul se spală, se sterge şi se taie felii. Cârnaciorii se taie în bucaţele. Ciupercile se curăţa. Intr-o tavă de cuptor se pune puţin ulei. Se pun feliile de carne, bucăţelele de cârnaţi, ciupercile întregi, căţeii de usturoi feliaţi, 1 ceaşcă...
Supă-cremă de ciuperci
Toate legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mari şi se pun la fiert. Când sunt gata se pasează la blender. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se toarnă un fir de ulei. Se serveşte cu crutoane şi eventual smântână. Poftă bună!...
Budincă de ciocolată cu portocale
Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte. Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul...
Ciorbă de pui a la grec
Carnea se spală şi se taie cubuleţe mici. Morcovii, telina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa tocată se pun la călit în ulei. Se adaugă cubuleţele de carne şi se pune apă. Se lasă să fiarbă. Se adaugă apoi orezul spălat şi cubuleţele de...
Mini Roof
Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie....
Supă de pui
Aripioarele se spală şi se pun la fiert în apă rece. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă. Se adaugă peste cărniţa pe jumătate fiartă. Aproape de final se pune şi fideaua. Se potriveşte gustul cu sare şi piper si se adaugă pătrunjel tocat. Poftă bună!
Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi
Ceafa se spală, se şterge , se unge cu ulei şi se presară cu condimente. Se pune într-o tigaiţă şi se dă la cuptor. Se prăjeşte pe ambele părţi apoi se adaugă o ceşcuţă cu apă. Se lasă la foc măricel până e gata. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie...
Irish soda bread
O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine. Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se...
Paste cu ton şi măsline
Se pune un vas cu apă sărată la fiert. Cand clocoteşte se adaugă pastele şi se fierb timpul indicat pe pachet. Ceapa se toacă foarte mărunt sau se dă pe răzătoare. Se pune la călit în puţin ulei de măsline. Se adaugă conserva nescursă de ulei, sosul de roşii, sare piper...
Ciorba de fasole pastai
Se curata fasolea, se rupe si se spala. Cartofii se curata , se spala si se taie cubulete. Ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari se calesc in ulei incins. Se adauga pastaile si cubuletele de cartofi. Se acopera totul cu apa si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa din cand...
Tort cu ciocolată şi nuci
Pentru blat : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare , apoi se dau deoparte. Margarina se mixează cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se pun nucile măcinate şi făina cernută împreună cu praful de copt. Se încorporează uşor...
Hamsii prăjite
Hamsiile se curăţă de cap şi intestine. Se presară cu sare şi piper şi se dau prin mălai. Se prajesc în ulei încins. Se scot pe un şervet absorbant. Se servesc cu lămâie şi mujdei de usturoi. Poftă bună!
Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300
Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia si gelatina hidratată în 150 ml apă rece si apoi dizolvată complet la foc...
Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa
Cum se prepara Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într+un vas care va merge la cuptor. Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă. Se călesc...
Prăjitură cu bezea de cacao si nuci
Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei...
Aripioare cu ciuperci
Aripioarele se curăţă, se taie în jumătate, se spală, se şterg şi se ung cu ulei. Se presară cu condimente, sare şi piper . Se tapetează o tavă cu hârtie de copt , se unge cu ulei şi se pun aripiarele condimentate. Se dă tava la cuptor pentru 25 de minute, aripiarele...
Rulouri de macrou cu sos de smântână şi usturoi
Fileurile se spală, se şterg, se ung cu ulei, se presară cu condimente, sare, piper, boia şi zeamă de lămâie. Se rulează şi se leagă cu aţă. Se pun la prajit. Usturoiul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă cu smântână, lapte, sare şi mărar...
Bastonaşe cu nucă şi ciocolată
Untul se încalzeşte la microunde până se înmoaie dar să nu devină lichid. Se freacă bine cu zahărul pudră. Se pun seminţele păstăii de vanilie, gălbenuşul, ciocolata rasă fin, nucile măcinate, cacaoa, esenţa de rom şi făina cernută cu praful de copt. Se...
Costiţă cu ceapă pe pat de piure
Cartofii se pun la fiert tăiaţi cubuleţe. Costiţa se taie feliuţe şi se pune la călit în puţin ulei împreună cu ceapa tăiată julien şi usturoiul. Se pregăteşte un piure cu unt, lapte şi puţină sare. Se serveşte cu costita călită cu ceapă şi castraveţi acri...
Mâncare de ardei copţi
Ardeii se pun la copt pe plită.Carnea se spală, se şterge şi se taie fâşii. Ceapa se toacă mărunt. Se căleşte în ulei împreună cu carnea. Se adaugă şi puţină apă şi se lasă să fiarbă împreuna. Cand ardeii sunt gata se curaţa de coajă şi seminţe si...
Supă-cremă de legume
Legumele se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi mai mari. Se pun la fiert. Când sunt gata se scurg de zeama în care au fiert, fără ca aceasta să se arunce, şi se pasează cu blenderul. Se adaugă zeamă câte puţină până se obţine consistenţa...
Ceafă la grătar cu salată de roşii si ceapă
Carnea se spală, se şterge şi se unge cu ulei. Se condimentează din belşug şi se pune la fript pe grătar sau în tigaia grill. Roşiile se spală şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu ceapa tocată şi ea mărunt, cu ulei, sare, piper şi puţin pătrunjel. Friptura se...
Frigănele
Ouăle se bat bine şi se amestecă cu brânza rasă. Feliile de pâine se trec rapid prin lapte pe ambele feţe, apoi se dau prin amestecul de ou cu brânză. Se pun la prăjit în ulei încins. Se servesc şi calde şi reci cu zahăr, cu smantănă sau...
Supă de roşii cu tăiţei de casă
Se prepară întâi aluatul pentru tăiţei pentru că trebuie să stea puţin să se usuce : se bate bine oul cu sare şi apoi se adaugă făină până obtinem o bilă de aluat nelipicios. Se întinde în foaie subţire pe masa înfăinată, apoi se taie la...
Gogoşi
Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid. Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire. Când e gata, aluatul se întinde pe...
Prăjitură cu ciocolată şi vişine
Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o...
Ciorbă de văcuţă
Punem cărniţa tăiată bucăţele la fiert în apă rece. Când e pe jumătate fiartă punem legumele,în afară de cartofi, tăiate cubuleţe. Lăsăm să fiarbă împreună. După 15 minute adăugăm şi cubuleţele de cartof. Cănd totul a fiert bine, se...
Desert la pahar
Zahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul până se obţine o cremă groasă. Se dă la frigider să capete consistenţă. Restul de 100...
Tartă cu roşii, dovlecei şi caşcaval
Roşiile şi dovlecelul se spală, se şterg şi se taie felii subţirele. Feliile de dovlecel se prăjesc în puţin ulei. Se scot pe hârtie absorbantă. Ouăle se bat foarte bine şi se amestecă cu 150 g cascaval şi brânza rase şi un praf de piper. Foaia de...
Roşii coapte cu usturoi şi busuioc
Roşiile se spală, se şterg şi se taie în două pe lungime. Într-un vas de cuptor se pune puţin ulei de măsline, se aşează jumătaţile de roşii, se presară bucăţele de usturoi, sare şi piper. Se mai toarna un fir de ulei şi se dau la cuptor pentru 30 de minute....