Plăcintă cu iaurt şi merişoare confiate

de madi_marin in Prajituri, 8 Ian 2012 | 4497 vizualizari

 

De câteori am poftă de ceva bun , răcoritor şi uşor de făcut....pregătesc această plăcintă. De data asta am adăugat şi merişoare confiate pe care le-am descoperit de curând şi îmi plac la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 900 g iaurt cremos
  • 9 ouă
  • 250 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • merişoare confiate
  • 1/2 păstaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu iaurt şi merişoare confiate:

Foile se dezgheaţă la tempertura camerei.

Ouăle se bat bine cu zahărul, apoi se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de citrice, merişoarele confiate şi seminţe de vanilie. Se amestecă totul foarte bine.

 Tava 25/35 cm se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Se pun o foaie de plăcinta, 4 linguri de compoziţie şi tot aşa până se termină, ultimul strat să fie de compoziţie.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit până se rumeneşte uşor deasupra. Se lasă la răcit foarte bine, apoi se poate tăia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu iaurt şi merişoare confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

madi_marin 1

09.01.2012, 18:50

Criss...multumesc...

madi_marin 1

09.01.2012, 18:50

lia....multumesc....

madi_marin 1

09.01.2012, 18:50

mena.....multumesc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure