Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

de madi_marin in Dulciuri, 1 Dec 2011 | 7465 vizualizari

 

După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.

 

INGREDIENTE

  • 45 g unt sau margarină
  • 80 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • coajă rasă de portocală şi mandarină
  • alune caju prăjite şi sărate Se face un sirop din apă şi zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju:

Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit. Se împarte siropul în două, la fel şi  laptele praf. În jumătate se adaugă laptele praf cu alune zdrobite şi coajă de citrice, iar în cealaltă jumătate laptele amestecat cu cacaoa ,  alune şi coajă de citrice. Se amestecă bine ambele compoziţii …..atenţie! nu cu mixerul că vor fi foarte vârtoase !….apoi se pun intr-un vas tapetat cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei să se usuce până a doua zi. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Daca vreti ca ciocolata sa nu iasa asa tare cum mi-a iesit mie, o puteti pune la frigider si atunci va ramane mai moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]