Amandine

de madi_marin in Prajituri, 20 Noi 2011 | 21034 vizualizari

 

Sunt prajiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper sa le placă musafirilor mei.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu apă rece
  • 2 linguri cu vârf cu cacao
  • 8 linguri cu făină
  • esenţă de rom

Crema:

  • 300 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu vârf cu cacao
  • 1 pliculeţ de ness
  • esenţă de rom

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 150 g zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • esenţă de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepară blatul: se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom si  făina cernută cu cacaoa. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 30 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Crema: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră. Se adaugă cacaoa, nessul şi esenţa picatură cu picătură ca să nu se taie crema. Se dă la rece.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă la foc mic să se dizolve. Apoi se adaugă zeama de lămâie si esenţa de rom şi se dă siropul la răcit.

Glazura: se topesc ciocolata şi untul în frişca lichidă la foc mic până se obţine o cremă.

Asamblare: blatul răcit se taie în două pe lung. Se însiropează bine. Între cele două foi se pune toată crema. Se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în pătrăţele şi fiecare în parte se glazurează. Se servesc a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

soreya001 1

03.04.2014, 12:52

daca am tava de 30cu 33 cate oua bag
?

madi_marin 1

03.04.2014, 20:18

soreya...cred ca merg 8 oua la dimensiunile tavii tale

soreya001 1

06.04.2014, 20:20

ms frum pt raspuns madi_marin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine