Bănuţi cu nuci şi ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 15 Dec 2011 | 4364 vizualizari

 

Am pregătit aceste delicioase fursecuţe special pentru un concurs la care particip pe blogul Andreei Dianu – Pasiune pentru bucătărie cu premii de la Păstăi de vanilie. Sper să le încercaţi. Se fac foarte uşor şi sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bănuţi:
  • 200 g făină
  • 100 g nuci măcinate
  • 120 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată
  • 1 ou rece
  • 100 g unt rece
  • esenţă de migdale
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală
  • Pentru umplutură şi decor:
  • 120 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt
  • 70 ml frişcă lichidă  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bănuţi cu nuci şi ciocolată:

Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă repede un aluat. I se dă formă de bilă şi se dă la frigider acoperit cu folie de plastic pentru 30 de minute.

Între timp se prepara crema: se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, untul şi frişca lichidă. Se amestecă continuu până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească.

După cele 30 de minute, aluatul se întinde în foaie nu prea subţire pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar cu gura mică.Se pun bănuţii pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 10 – 12 minute. Când sunt gata se lasă să se răcească puşi unul lângă altul, nu suprapuşi.

Se lipesc doi câte doi cu cremă, deasupra se ornează cu linii de cremă (pentru asta e nevoie să mai fie înmuiată la foc mic crema care capătă consistenţă) şi se presară cu restul de nuci măcinate. Se servesc a doua zi când s-au înmuiat de la cremă şi aromele s-au întrepătruns. Se pot păstra în cutii de metal pentru mai mult timp.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bănuţi cu nuci şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu rahat