Curcan cu ceapă şi sos cu piure

de madi_marin in Curcan, 4 Feb 2012 | 6187 vizualizari

 

În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui.Am înlocuit-o cu carnea de curcan.Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul….asta dacă alegi pieptul sau pulpele.Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele…un fel de gulaş …daca pot să îi spun aşa. Se pregateşte foarte repede pentru că e fragedă şi e şi foarte gustoasă.Încercaţi şi voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapă
  • câţiva căţei de usturoi
  • passata de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu ceapă şi sos cu piure:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Cand aproape a scăzut se mai adaugă puţină apă   şi passata de roşii. Se toacă usturoiul şi se pune şi el. Se lasă vasul pe foc până s-a concentrat sosul.

Se serveşte cu piure de cartofi sau altă garnitură la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ceapă şi sos cu piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut la cuptor