Hummus bil tahini

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2010 | 8036 vizualizari

 

Adica naut cu pasta de susan.

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
  • 8 linguri pasta de susan (tahini)
  • 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
  • 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • optional: chimen, boia dulce, chilli
  • 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
  • putin ulei de masline
  • patrunjel, pentru ornat

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus bil tahini:

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.

Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.

Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus bil tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Brindusa 1

11.04.2010, 20:59

Ala facut in comert e naspa tare! Nu se poate numi hummus Eu am mancat cand am fost in Arabia Saudita si am mai mancat si facut in casa de diferite persoane arabe (mai ales libaneze). Foarte foarte bun al lor Normal.Oricum, nici al meu nu a iesit asa de rau Trebuia sa-i pun mai multa zeama. Cand s-a racit a devenit mai tare.

adry88 1

10.05.2011, 15:39

stelica68 1

11.08.2011, 09:21

super.... i-mi place la nebunie hummus ul sa-l mananc in combinatie cu salata de ton in sos tomat si cubulete de avocado cu putina sare pe ele si amestecate cu ou fiert mai tare si daca ar mai fi si o lipie de casa (nu din comert) ar fi excelent am incercat in israel la tel aviv in mai multe restaurante si vreau sa va spun ca e o bunatate si cel mai mult i-mi placea acest hummus chiar in restaurantul unde lucram noi (nu sunt bucatar ci membru intr-o formatie de muzica) iar cel mai gustos hummus era cel facut de o firma din orasul netanya numita prodag.....poate cei care au fost si au mancat asa ceva stiu despre ce este vorba.....daca nu ati mancat asa ceva incercati si nu veti regreta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta clasica de hummus libanez