Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit

de madi_marin in Prajituri, 6 Noi 2011 | 184546 vizualizari

 

De mult mi-am propus să fac această prajiturică. Am găsit reţete multe pe Bucătăraş si m-am inspirat din toate, dar am mai modificat pe ici pe colo. E si frumoasă şi bună!
Prajitura Televizor este o prajitura foarte gustoasa, cu straturi generoase de blat pufos, crema fina si aromata. Aceasta prajitura este perfecta de facut in special la sarbatori, nu lipseste din meniu sau este numai buna de servit la cafea.
Pentru Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, gem.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit

2 Blaturi de cacao:

  • 5 ouă
  • 120 g margarină Unirea Original
  • 120 g zahăr
  • 250 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ praf de copt

1 Blat de pandişpan:

  • 4 ouă
  • 8 linguri cu făină
  • 8 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • colorat alimentar galben

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri cu amidon cu vârf
  • 250 g margarina Unirea pentru creme
  • 1 fiolă esentă de vanilie
  • zeama de o lămâie

Plus gem la alegere ( eu am pus de mure)

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit:

Cum se prepara Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit

Blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava de 25x35 cm tapetată cu hârtie de copt, cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii ). Se lasă la răcit.

Blatul de pandişpan: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul in aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasa apoi la răcit.

Crema: Se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface in puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.

Asamblare: In tava în care am copt blaturile se pun astfel: un blat de cacao- jumătate de cremă- blatul de pandişpan uns pe ambele parti cu gem- restul de cremă- blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.

Poate iti este de ajutor si reteta video a Prajiturii Televizor, care te ajuta pas cu pas in realizarea acestui desert bun. Iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura Mimoza, o alta prajitura frageda si gustoasa sau delicioasa Prajitura Albinita.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada