Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o Gaby la prăjitura ,,Browniess Cappucino,, şi pe care am facut-o şi eu....teoretic pentru aceeaşi prăjitură.....deşi a ieşit cu totul altceva....m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit o prăjitură delicioasă ....
Blat:
Cremă:
În plus:
Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează câteva pentru decor.
Între timp se prepară aluatul pentru blat: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi cu esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se toarnă aluatul peste merele caramelizate şi se dă tava la cuptor ca să se coacă aluatul. După 25 de minute se face testul scobitorii.
Se dă blatul cu mere la răcit, apoi se însiropează. Se răstoarnă pe un platou şi se pune deasupra crema pregătita astfel : se pun în vasul mixerului toate ingredientele şi se mixează la viteză potrivită până ce se obţine o cremă consistentă. Se presară merele caramel păstrate şi se dă tava la frigider până a doua zi.
Poftă bună!