Kringel estonian

de madi_marin in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 5884 vizualizari

 

E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit ….in mare…. a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum….nota.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 120 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 30 g unt sau margarină
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • Pentru uns:
  • 75 g unt sau margarină
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu vârf cu scorţişoară praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel estonian:

Eu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului.

Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ, gălbenuşul, untul moale, zahărul,sarea, seminţele de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Se selectează programul de frământare şi dospire, cam 1 oră şi jumătate.

Se scoate aluatul pe masa înfăinată, se întinde sub formă dreptunghiulară şi cam de 1 cm grosime. Se unge cu untul sau margarina frecată cu zahărul şi praful de scorţişoară din care se mai păstrează un pic pentru uns colacul la final. Aluatul se rulează, apoi se taie pe jumătate pe lungime, dar nu până la capăt….se mai lasă netăiat cam 5 cm. Se împletesc cele două bucăţi cu taietura in afară.  Se formează un colac care se unge cu crema rămasă. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit cam 30 de minute. Înainte cu 10 minute de a-l scoate din cuptor se mai presară cu căteva cristale de zahăr.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

madi_marin 1

19.02.2012, 19:01

Ica_mama....ma bucur ca iti place colacelul...

irena 1

22.02.2012, 19:13

F aspectuos si f gustos !

madi_marin 1

23.02.2012, 17:00

irena...ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kringel Estonian