Pulpele se trec printr-un jet de apa si se spala.
Cartofii se curata de coaja, se spala si te taie in bucati potrivite( taiati in patru)
Condimentam cartofii cu: sare , piper, delikat de pui, usturoi granulat, rozmarin , paprica dulce si cateva linguri de ulei, la fel procedam si cu...
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).
Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.
Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou,...
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, fulgii de ovaz, indulcitorul (xylitol) praful de sare, adaugam laptele, oul, untul topit si la urma miezul de nuca tocat marunt. Toate aceste ingrediente le amestecam cu o lingura.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam aceste...
Se curata legumele, se spala si se taie cat de marunt va place.
Intr-o oala punem uleiul si ceapa la inmuiat, dupa 7 minute adaugam radacinoasele (punga cu legume congelate pentru ciorba) ceapa verde, tija apio, adaugam sare si piper si lasam pe foc pana se patrund bine. Adaugam buchetelele de...
Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida adugam apa calduta pe rand si framantam( la mine a framantat robotul) se adauga sarea, uleiul si se...
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, cand incep sa creasca si sa se albeasca, adaugam zaharul in ploaie si aromele de vanilie si rom. Mixam pana obtinem o bezea ferma. Cu ajutorul unui tel incorporam faina si praful de copt, iar la final adugam ciocolata taiata marunt.
Forma de...
Am razuit cas pe prima foaie de placinta, dupa care am adunat cu degetele in forma de evantai si am pus-o intr-o tava cu hartie de copt. Am continuat asa pana la ultima foaie. Din oua, lapte si ulei am facut un sos, l-am potrivit de sare si l-am turnat in tava peste foile de placinta. Am dat tava...
Dupa ce s-a dezghetat pestele, l-am verificat si am mai curatat pe ici colo si l-am dat printr-un jet de apa, apoi l-am tamponat cu servetele.
L-am sectionat in doua pe lungime, dupa care l-am trecut prin amestecul de faina alba, faina de malai, pesmet, condimente si la final prin ouale batute...
Dovleceii spalati si taiati felii (cat mai subtiri) se presara cu sare si se lasa la scurs.
Ouale se bat bine cu sare si piper, se adauga telemeaua razuita si usturoiul pisat. Aceasta compozitie o turnam peste dovleceii scursi bine de apa si amestecam.
Intr-o tigaie fierbinte, adaugam...
Intr-un bol cernem faina. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in mijlocul fainii si incepem a adauga cate un pic din lapte si framantam ...adaugam oul si zaharul framantam, incorporam tot laptele in faina, la urma se pune sarea si uleiul framantand foarte bine... pana se desprinde...
Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie)
Peste dovleceii scursi de...
Ardeii spalati i-am pus la copt. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas si i-am presarat cu sare, lasandu-i sa stea 10-15 minute la aburit cu capacul deasupra, apoi i-am curatam de pielita. Am curata ardeii de seminte si cotor si i-am taiat fasii si i-am pus intr-un bol.( zeama de la ardei o...
Curatam si spalam legumele, le taiem cat de marunt dorim si le punem la calit ( inmuiat ) in ulei, mai putin dovlecelul. Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam dovleceii, ii condimentam dupa gust cu sare si piper si completam cu apa calda. Cand toate legumele sunt bine facute adaugam...
Topim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie.
Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Amestecul (de pesmet) il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil dupa ce am capitonat fundul tavi cu hartie de copt. Presam bine...
Int-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu vom amesteca in exces.
Incalzim bine uleiul si punem gogosile la prajit. Eu am folosit o lingura...
Legumele curatate si spalate le tocam. Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi mai mari.
Pulpele dezosate se spala si se taie in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si piper.
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa si se lasa un pic pe foc pana cand aceasta devine sticloasa, dupa...
Topim untul si-l dam deoparte la racit.
Ouale, zaharul, praful de sare se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam untul topit, laptele si amestecam cu grija. Faina amestecata cu praful de copt se pune in ploaie si se amesteca usor. La final adaugam capsunile...
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia maruntita cu o lingurita de zahar. Amestecam zaharul cu laptele si il punem la incalzit.
Ouale le batem cu putina sare.
Incepem a framnta adugand laptele caldut (nu ferbinte)putin cate putin pana incorporam...
Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, am amestecat...
Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie.
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, amestecam, dupa 5 minute adugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam si adaugam orezul...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare.
Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul se adauga pe rand cu lingura, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la la final...
Am spalat capsunile si le-am curatat de codite, le-am pus sa se scurga de apa, dupa care le-am dat prin blender. Piureul obtinut l-am dat la frigider.
Smantana rece se bate pana se obtine frisca.
Se amesteca indulcitorul cu piureul de capsuni si esenta de vanilie, dupa care adaugam lingura...
Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri...
Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute.
Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs.
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita....
Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta.
Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam.
Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul.
Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem...
Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte...
Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura.
Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa.
Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu...
Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic.
Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o...
Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam pana obtinem un aluat elastic. Coca obtinuta se imparte in patru parti egale si se da la frigider...
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei.
Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper si amestecam. Lasam pe foc sa fiarba cu capacul pus pe oala pentru 7-10 minute, dupa care adaugam...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Pulpele se trec printr-un jet de apa si se spala. Cartofii se curata de coaja, se spala si te taie in bucati potrivite( taiati in patru) Condimentam cartofii cu: sare , piper, delikat de pui, usturoi granulat, rozmarin , paprica dulce si cateva linguri de ulei, la fel procedam si cu...
Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta). Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele. Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou,...
Desert fursecuri cu fulgi de ovaz fara zahar
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, fulgii de ovaz, indulcitorul (xylitol) praful de sare, adaugam laptele, oul, untul topit si la urma miezul de nuca tocat marunt. Toate aceste ingrediente le amestecam cu o lingura. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam aceste...
Ciorba de loboda rosie
Se curata legumele, se spala si se taie cat de marunt va place. Intr-o oala punem uleiul si ceapa la inmuiat, dupa 7 minute adaugam radacinoasele (punga cu legume congelate pentru ciorba) ceapa verde, tija apio, adaugam sare si piper si lasam pe foc pana se patrund bine. Adaugam buchetelele de...
Paine
Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida adugam apa calduta pe rand si framantam( la mine a framantat robotul) se adauga sarea, uleiul si se...
Desert guguluf din albusuri cu ciocolata
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, cand incep sa creasca si sa se albeasca, adaugam zaharul in ploaie si aromele de vanilie si rom. Mixam pana obtinem o bezea ferma. Cu ajutorul unui tel incorporam faina si praful de copt, iar la final adugam ciocolata taiata marunt. Forma de...
Aperitiv placinta turceasca
Am razuit cas pe prima foaie de placinta, dupa care am adunat cu degetele in forma de evantai si am pus-o intr-o tava cu hartie de copt. Am continuat asa pana la ultima foaie. Din oua, lapte si ulei am facut un sos, l-am potrivit de sare si l-am turnat in tava peste foile de placinta. Am dat tava...
Peste pane
Dupa ce s-a dezghetat pestele, l-am verificat si am mai curatat pe ici colo si l-am dat printr-un jet de apa, apoi l-am tamponat cu servetele. L-am sectionat in doua pe lungime, dupa care l-am trecut prin amestecul de faina alba, faina de malai, pesmet, condimente si la final prin ouale batute...
Aperitiv omleta de dovlecei
Dovleceii spalati si taiati felii (cat mai subtiri) se presara cu sare si se lasa la scurs. Ouale se bat bine cu sare si piper, se adauga telemeaua razuita si usturoiul pisat. Aceasta compozitie o turnam peste dovleceii scursi bine de apa si amestecam. Intr-o tigaie fierbinte, adaugam...
Turte cu telemea, ceapa verde si marar
Intr-un bol cernem faina. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in mijlocul fainii si incepem a adauga cate un pic din lapte si framantam ...adaugam oul si zaharul framantam, incorporam tot laptele in faina, la urma se pune sarea si uleiul framantand foarte bine... pana se desprinde...
Chiftelute din dovlecei si telemea
Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie) Peste dovleceii scursi de...
Mancarica de ardei copti cu smantana
Ardeii spalati i-am pus la copt. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas si i-am presarat cu sare, lasandu-i sa stea 10-15 minute la aburit cu capacul deasupra, apoi i-am curatam de pielita. Am curata ardeii de seminte si cotor si i-am taiat fasii si i-am pus intr-un bol.( zeama de la ardei o...
Ciorba de dovlecei zucchini cu smantana
Curatam si spalam legumele, le taiem cat de marunt dorim si le punem la calit ( inmuiat ) in ulei, mai putin dovlecelul. Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam dovleceii, ii condimentam dupa gust cu sare si piper si completam cu apa calda. Cand toate legumele sunt bine facute adaugam...
Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )
Topim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie. Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecul (de pesmet) il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil dupa ce am capitonat fundul tavi cu hartie de copt. Presam bine...
Desert gogosi cu branza de vaci
Int-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu vom amesteca in exces. Incalzim bine uleiul si punem gogosile la prajit. Eu am folosit o lingura...
Tocanita de pui cu cartofi
Legumele curatate si spalate le tocam. Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi mai mari. Pulpele dezosate se spala si se taie in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa si se lasa un pic pe foc pana cand aceasta devine sticloasa, dupa...
Desert briose cu capsuni
Topim untul si-l dam deoparte la racit. Ouale, zaharul, praful de sare se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam untul topit, laptele si amestecam cu grija. Faina amestecata cu praful de copt se pune in ploaie si se amesteca usor. La final adaugam capsunile...
Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia maruntita cu o lingurita de zahar. Amestecam zaharul cu laptele si il punem la incalzit. Ouale le batem cu putina sare. Incepem a framnta adugand laptele caldut (nu ferbinte)putin cate putin pana incorporam...
Aperitiv rulada cu spanac si branza
Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, am amestecat...
Ardei umpluti cu carne de vita si ciuperci
Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, amestecam, dupa 5 minute adugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam si adaugam orezul...
Desert briose cu ciocolata si visine
Separam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul se adauga pe rand cu lingura, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la la final...
Desert inghetata de capsuni fara zahar
Am spalat capsunile si le-am curatat de codite, le-am pus sa se scurga de apa, dupa care le-am dat prin blender. Piureul obtinut l-am dat la frigider. Smantana rece se bate pana se obtine frisca. Se amesteca indulcitorul cu piureul de capsuni si esenta de vanilie, dupa care adaugam lingura...
Aperitiv tarta cu zucchini
Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri...
Desert tort Diplomat
Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita....
Painici Laugenbrot
Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul. Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem...
Desert boccelute cu bezea si nuca
Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte...
Vinete umplute cu carne tocata de pui
Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura. Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa. Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu...
Varza dulce cu smantana si marar
Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic. Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o...
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni
Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam pana obtinem un aluat elastic. Coca obtinuta se imparte in patru parti egale si se da la frigider...
Mancarica de vinete cu rosii
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper si amestecam. Lasam pe foc sa fiarba cu capacul pus pe oala pentru 7-10 minute, dupa care adaugam...