Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone

de lucy2002 in Prajituri, 29 Feb 2020 | 3367 vizualizari

 

Incet, incet am ajuns si eu la reteta cu nr.150.
Cat de buna a fost nu va mai spun, va las pe voi sa aflati ...;)
 

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte dulce
  • 60 ml ulei
  • 375 g faina 
  • 350 gr dovleac copt piure
  • 80 g afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 250 g mascarpone + zahar pudra 100g
  • 350 ml frisca lichida indulcita pentru frisca
  • 300 ml sirop pentru insiropat foile ( apa, zahar si zeama de lamaie) sau zeama din compot visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone:

Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.

Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie  si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele, faina amestecata cu praful de copt, scortisoara macinata iar la final afinele congelat si date prin faina. Compozitia este gata.

In tava de la aragaz am pus o folie de hartie de copt am folosit dreptunghiul reglabil si am turant compozitia in tava pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160 grade C, pentru 25-30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si un plic de zahar vanilinat pana a devenit crema.

Smantana indulcita lichida am mixat-o pana s-a facut frisca.

In crema de mascarpone adaugam cate o lingura de frisca si mixam la viteza mica pana incorporam toata frisca.

 Am facut un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie.

Am impartit in doua foaia si am taiat-o, au rezultat doua foi.  Fiind  cele doua foi  graoase le-am taiat pe grosime , subtiindu-le, asa ca am obtinut 4 foi.

Foile le-am insiropat  pe rand si am trecut la umplera lor cu crema.  O foaie, sirop crema , iar foaie sirop crema si tot asa . Am oprit un pic de crema intr-un pos si am ornat ultima foaie deasupra.

TIPS-URI

1

smantana lichida si mascarponele se tin la frigider pana in momentul cand o vom mixa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere