Chiftelute din dovlecei si telemea

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 29 Iun 2019 | 4505 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Jamila si mi-a placut tare mult asa ca am pus-o in aplicare, este o reteta rapida  si mi-a placut mult ce-a iesit. Am facut aceasta reteta de mai multe ori eu am adaugat si pesmet  fata de reteta initiala. Multumesc Jamila pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 200 gr branza telemea
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei si telemea:

Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie)

Peste dovleceii scursi de lichid, vom adauga branza telemea data pe razatoare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin, ouale si la urma faina, pesmetul si piperul. Din aceasta compozitie luam cu o lingura si formam chiftelute in mana. La formarea chiftelutlor vom folosi mainele umede sa le dam forma. Se prajesc in ulei ferbinte la foc potrivit pe o partea si pe alta pana sunt rumene.

Se pot sevii cu o portie de salata sau cu o cana de iaurt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi telemea de vaca, oaie, capra.

2

mare atentie la sare , telemeaua fiind sarata nu va fi nevoie de sare multa

3

marar optional( eu am avut de la congelator)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

lucy2002 1

02.07.2019, 07:07

Multumesc Acuta!

anuta 1

02.07.2019, 07:21

Foarte bune!

lucy2002 1

02.07.2019, 07:36

Multumesc Anuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei