Mi-au placut foarte mult aceste painici si am zis ca trebuie neaparat sa le incerc si eu. M-am inspirat de la bucataras MotanLaOale si ii multumesc pentru reteta. Sunt aspectoase, gustoase si usor de facut.
Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta.
Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam.
Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul.
Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem sul si il impartim in 20 de bucati ( o bucata 100 gr). Luam fiecare bucata in parte si ii dam forma unei chifle.
Intr-o cratita punem la fiert apa, sare si bicarbonatul de sodiu. Cand clocoteste, punem chiflele pe rand cate 5 in apa pentru 30 de secunde.
Cu ajutorul unei palete le scoatem si le asezam in tava tapetat cu hartie de copt.
Le taiem deasupra cu un cutit bine ascutit si le presaram cu susan sau mac.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20 minute, pana cand panicile sunt frumos rumenite. Sunt delicioase!
Pofta buna!