O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa si rapida. Se poate gati cu carne de porc dar eu am ales varianta asta fiindca ne place mai mult. Pot spune ca gatesc destul de des aceasta reteta si-o recomand cu incredere. Este delicioasa cu mamaliguta calda si un ardei iute.
Pofta buna!
Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic.
Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o lasam sa fiarba la foc mic. Cand varza este fiarta, adaugam smantana amestecata cu o lingura de faina si amestecam bine si rapid, avand grija sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam condimente dupa gust ( un pic de cimbru, piper) si lasam 5 minute pe foc. La final adaugam mararul tocat marunt.
1
se poate gati si cu carne de porc.
2
folositi ceapa de care aveti sau combinata cum am facut eu.
3
recomand a se folosi marar proaspat, eu am avut uscat.