Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci si calim pana se evapora apa, adaugam condimentele si potrivim de gust, iar la final adaugam...
Intr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare, adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mica iar la sfarsit adaugam...
Fileul de peste se trece printr-un jet de apa, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine, presaram condimente pentru peste si-l lasam 5-7 minute sa se imprieteneasca cu condimentele ;)
Taiem fileul in bucati mari.
Batem bine ouale cu un pic de sare.
Amestecam faina cu pesmetul....
Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare.
Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem.
Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in...
Dupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand melcisori. Melcisorii ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se da la cuptorul...
Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine.
Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu...
Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma cu zaharul pana devine o bezea ferma.
Galbenusul se freaca cu...
Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute)
Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba.
Ouala le-am mixam bine cu condimente,...
Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de...
Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite.
Pregatim tava pentru copt: o...
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete, amestecam bine si potrivim de gust cu sare, piper si oregano. Din toate aceste ingrediente a rezultat...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu...
Spalam ficatul si-l potionam in bucati de 2cm apoi il punem intr-un bol in care adaugam laptele cat sa fie acoperit. Acoperim bolul si lasam sa stea la frigider pentru 3-4 ore.
Dupa expirarea celor 3-4 ore scoatem ficatul din lapte si-l punem intr-o strecuratoare la scurs foarte bine.
Punem...
Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri.
Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana.
Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe...
Spalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte.
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana se inmoaie bine. Adaugam carnea tocata si orezul spalat si amestecam lasand pe foc mic pana carnea...
Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa...
Oparim rosiile intr-un vas cu apa fierbinte si le indepartam pielita, apoi le taiem cubulete.
Eu am avut ardeii copti de cu seara.
Ceapa curatata si spalata se taie julien.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam ceapa si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam rosiile, un pic de...
Punem gelatina la hidratat.
Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul si devine ferma.
Intr-o tava de la chec am pus folie alimentara si am asezat piscoturile.
Gelatina hidratata o punem pe bain-marie si amestecam pana devine lichida.( cam un minut)
Adaugam gelatina in iaurt si...
Galbenusurile, zaharul si untul se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca continuu pana cand se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Adaugam stafidele si tragem cratita de pe foc. Lasam sa se raceasca.
Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Adaugam compozitia de galbenus...
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna.
Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom.
Adaugam faina si praful de copt peste...
Se ia varza si se indeparteaza primele frunze, se spala printr-un jet de apa si se trece la tocat fideluta ( cat de fin puteti voi), dupa care o frecam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca jumatate de ora.
Morcovul, ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt mai putin...
Maruntim biscuiti foarte fin.
Topim untul.
Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava...
Cernem faina intr-un bol.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze)
Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea.
Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte)
Dupa ce s-a...
Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie o dam la frigider pentru 1-2 ore.
Dupa ce s-a intarit...
Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare.
Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat...
Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele.
Carnea spalata si taiata in bucati se sareaza si se pipareaza dupa gust, se inabusa cu ceapa si ardeiul, se...
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii.
Separam albusul de galbenus.
Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat, mixam in continuare pana caompzitia are aspect de bezea si...
Afinele curatate, spalate se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un bol mixam bine ouale intregi cu zaharul pana se fac crema, adaugam zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare, coaja razuita de lamaie si la urma untul topit si amestecam cu un tel. Faina se amesteca cu praful de...
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite.
Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul.
Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu...
Ouale se bat cu un praf de sare, adaugam treptat faina in ploaie, cand incepe a se ingrosa compozitia, adaugam laptele amestecat cu untul topit si apa minerala si amestecam continuu cu telul.
Intr-o tigaie, fierbinte, se adauga un strop de ulei pe care il intindem cu ajutorul unei pensule de...
Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci si calim pana se evapora apa, adaugam condimentele si potrivim de gust, iar la final adaugam...
Desert fursecuri cu unt de arahide si ciocolata
Intr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare, adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mica iar la sfarsit adaugam...
File de salau pane
Fileul de peste se trece printr-un jet de apa, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine, presaram condimente pentru peste si-l lasam 5-7 minute sa se imprieteneasca cu condimentele ;) Taiem fileul in bucati mari. Batem bine ouale cu un pic de sare. Amestecam faina cu pesmetul....
Bors de curcan
Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem. Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in...
Aperitiv melcisori din foitaj cu telemea
Dupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand melcisori. Melcisorii ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se da la cuptorul...
Placinta cu carne
Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine. Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu...
Desert prajitura cu prune si afine
Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile. Separam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul pana devine o bezea ferma. Galbenusul se freaca cu...
Dovlecei in crusta din fulgi de porumb
Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute) Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba. Ouala le-am mixam bine cu condimente,...
Desert briose cu crema de branza si afine
Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de...
Desert clafoutis cu prune
Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite. Pregatim tava pentru copt: o...
Aperitiv briose cu de toate
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete, amestecam bine si potrivim de gust cu sare, piper si oregano. Din toate aceste ingrediente a rezultat...
Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu...
Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie
Spalam ficatul si-l potionam in bucati de 2cm apoi il punem intr-un bol in care adaugam laptele cat sa fie acoperit. Acoperim bolul si lasam sa stea la frigider pentru 3-4 ore. Dupa expirarea celor 3-4 ore scoatem ficatul din lapte si-l punem intr-o strecuratoare la scurs foarte bine. Punem...
Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus
Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri. Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana. Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe...
Gogosari umpluti
Spalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana se inmoaie bine. Adaugam carnea tocata si orezul spalat si amestecam lasand pe foc mic pana carnea...
Baghete cu iaurt si cascaval
Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa...
Mancarica de ardei copti cu rosii
Oparim rosiile intr-un vas cu apa fierbinte si le indepartam pielita, apoi le taiem cubulete. Eu am avut ardeii copti de cu seara. Ceapa curatata si spalata se taie julien. Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam ceapa si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam rosiile, un pic de...
Desert prajitura cu iaurt si mure (fara coacere)
Punem gelatina la hidratat. Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul si devine ferma. Intr-o tava de la chec am pus folie alimentara si am asezat piscoturile. Gelatina hidratata o punem pe bain-marie si amestecam pana devine lichida.( cam un minut) Adaugam gelatina in iaurt si...
Desert inghetata cu rom si stafide
Galbenusurile, zaharul si untul se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca continuu pana cand se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Adaugam stafidele si tragem cratita de pe foc. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Adaugam compozitia de galbenus...
Desert prajitura cu prune
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna. Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom. Adaugam faina si praful de copt peste...
Varza dulce cu rosii proaspete
Se ia varza si se indeparteaza primele frunze, se spala printr-un jet de apa si se trece la tocat fideluta ( cat de fin puteti voi), dupa care o frecam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca jumatate de ora. Morcovul, ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt mai putin...
Desert cheesecake cu jeleu de caise
Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava...
Desert cornuri cu rahat si ciocolata
Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea. Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte) Dupa ce s-a...
Desert fursecuri cu aroma de menta
Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie o dam la frigider pentru 1-2 ore. Dupa ce s-a intarit...
Desert galuste cu caise si miez de nuca
Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare. Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs. Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat...
Gulas de vita cu cartofi
Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele. Carnea spalata si taiata in bucati se sareaza si se pipareaza dupa gust, se inabusa cu ceapa si ardeiul, se...
Desert prajitura cu caise
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii. Separam albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat, mixam in continuare pana caompzitia are aspect de bezea si...
Desert briose cu afine
Afinele curatate, spalate se pun la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un bol mixam bine ouale intregi cu zaharul pana se fac crema, adaugam zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare, coaja razuita de lamaie si la urma untul topit si amestecam cu un tel. Faina se amesteca cu praful de...
Gem de caise
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite. Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul. Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu...
Desert clatite cu gem de caise
Ouale se bat cu un praf de sare, adaugam treptat faina in ploaie, cand incepe a se ingrosa compozitia, adaugam laptele amestecat cu untul topit si apa minerala si amestecam continuu cu telul. Intr-o tigaie, fierbinte, se adauga un strop de ulei pe care il intindem cu ajutorul unei pensule de...