Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.
Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.
Lasa deoparte pentru 25-30 minute.
Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.
Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.
Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.
In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic, baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.
Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.
Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.
Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.
Sa va fie de bine!