Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.
Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand....
Trecem fasolea printr-un jet de apa apoi o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Spanacul ales, spalat si scurs de apa, il taiem grosier.
Ceapa curatata o tocam mai mare.
Intr-un bol adaugam: fasolea scursa de apa, spanacul, ceapa tocata, uleiul, sarea, piperul si otetul...
Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit.
Morcovul, cartofii se curata, se spala si se taie bucatele.
Peste ceapa calita adaugam,morcovii, cartofii,...
Am scos vinetele cu o seara inainte de la congelator si le-am lasat la scurs.
Avocado se taie in doua, se scoate samburele, cu lingura scoatem miezul si-l pasam cu furculita intr-un castron, adaugam zeama de lamaie sa nu oxideze.
Intr-un bol punem vinetele tocate, avocado pasat, ceapa...
Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile...
Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina.
Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios.
Aluatul obtinut se...
Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie)
Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne...
Cartofii se spala si ii punem la fiert intr-o oala cu doua lingurite de sare. Lasam sa fiarba cartofii la foc potrivit. Verificam cartofii cu furculita sa intre usor. Ai scurgem de apa si ii lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si ii taiem rondele sau mai marunt asa cum am...
Spalam carnea si o taiem fasii subtiri, la fel procedam si cu dovlecelul curatat, se taie tot in fasii subtiri .
Din usturoiul pisat cu sare si piper facem o maioneza adaugand uleiul . Cu acesta maioneza de usturoi ungem fiecare fasie de carne pe ambele parti. Luam o fasie de carne si...
Curatam legumele si le spalam .
Morcovii ,cartofii si dovlcelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la scurs
intr-o strecuratoare.
Tocam ceapa , legatura de patrunjel, usturoiul il pisam .
Amestecam legumele de mai sus cu faina, pesmet, adaugam ouale batute cu
sare,...
Se unge fiecare foaie cu putin ulei ( pe ambele parti ) si se rupe bucatele. Procedam asa cu toate foile .
Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si le batem spuma.
Cand ouale sunt spuma adaugam smantana si mixam la viteza mica, adaugam foile rupte bucatele si...
Cernem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar dupa care presaram faina si o lasam sa creasca. Batem ouale cu zahar, adaugam laptele caldut si drojdia dupa ce a crescut. Aceasta compozitie lichida o turnam peste faina amestecand incet....
Mixam frisca vegetala pana isi dubleasa volumul . Gelatina se pune la hidratat cu zeama din compot. Batem ouale cu zaharul ,adaugam laptele si le punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Topim gelatina pe baia de aburi apoi incorporam in crema de ou...
Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa...
Urda se amesteca cu mararul tocat si se potriveste de sare.
Foile unse cu ulei se suprapun cate patru si se adauga urda care se intinde pe toata suprafata foilor dupa care se ruleaza.
Asezam rulourile intr-o tava unsa cu unt .
Turnam peste rulouri smantana si ouale batute cu un praf de...
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .
Cand albusurile s-au intarit si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate
cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.
...
Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea.
Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua .
Zaharul il dizolvam in laptele cadut.
Dupa ce a...
Tocam marunt ceapa , mararul si amestecam cu casul dat pe raztoarea mica, punem oul batut, potrivim de sare si amestecam foarte bine. Intindem foaia cu sucitorul iar cu ajutorul unui pahar decupam aluatul. Se cresteaza aluatul ca in imaginile de mai jos, se pune umplutura in mijloc ,...
Intr-un bol punem faina,drojdia cu o lingurita de zahar lasam sa creasca adaugam putin oregano, laptele caldut dupa care framantam un aluat nelipicios la urma adaugam uleiul framantam si lasam sa creasca, cat creste coca ne apucam si feliem ingredientele. Impartim aluatul in doua si intindem...
Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa.
Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se...
Legumele( varza si ceapa) curatate si spalate le-am taiat marunt, am pus conserva
de fasole , am potrivit de gust : sare, piper, otet balsamic am avut eu , voi puneti
de care aveti, le-am amesctecat si gata salata .
Sa aveti pofta!!!
Am feliat fiecare bucata de muschiulet in trei si le-am batut cu ciocanul de snitele .
Am facut un sos din: ulei ,sare, piper ,cimbru si boia dulce cu care am uns fiecare muschiulet .
Sunculita am cumparat-o feliata foarte subtire iar usturoiul l-am taiat feliute.
Am impletit cele...
Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi.
Impartim aluatul in...
Am dat carnea de pui prin robot. Ciupercile curatate si spalate le-am taiat fideluta, ceapa si prazul le-am pus la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat am adaugat ciupercile, am potrivit de gust (delikat ,piper) dupa care am adaugat carnea si la urma verdeata (patrunjelul si mararul tocat) Dupa ce...
Am spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingurita . Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul . Am amestecat carnea si orezul cu ceapa si morcovul calit ( din cand in cand am adaugat apa calduta ) am potrivit de gust la urma am pus patrunjelul verde tocat ,cimbru si...
Se freaca spuma ouale cu zaharul.
Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu.
Se adauga faina treptat, nuca macinata , praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.
Se lasa minim 4 ore la rece...
Se toaca ceapa, prazul si se pun la calit in ulei. Ciupercile curatate le taiem cat de marunt dorim. Dupa ce am calit ceapa si prazul punem o parte din marar si patrunjel, adaugam ciupercile si lasam compozitia pe foc pana se inmoaie toate si scade apa din ele .Pieptul de pui dat...
Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove
Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un castron peste care adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele, nuca , pudra de roscove si coaja de lamaie data pe razatoare.
Am pus laptele la fiert impreuna cu zaharul (...
BLATUL
Se freaca untul cu zaharul + zaharul vanilat pana devine spuma , se adauga cacaoa, oul, ( intreg) laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine compozitia , se tapeteza tava detasabila cu faina . Se va turna jumatate din compozitia...
Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins . Se adauga hribii fierti peste ceapa calita si se lasa 10 minute pe foc amestecand continuu. Batem ouale cu smantana si o lingura de faina, adaugam sare si piper ( dupa gustul fiecaruia ) dupa care turnam amestecul peste hribi. Lasam pe...
Paine cu faina si malai
Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand....
Salata de fasole cu spanac
Trecem fasolea printr-un jet de apa apoi o punem la scurs intr-o strecuratoare. Spanacul ales, spalat si scurs de apa, il taiem grosier. Ceapa curatata o tocam mai mare. Intr-un bol adaugam: fasolea scursa de apa, spanacul, ceapa tocata, uleiul, sarea, piperul si otetul...
Mancarica de mazare cu cartofi
Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul, cartofii se curata, se spala si se taie bucatele. Peste ceapa calita adaugam,morcovii, cartofii,...
Salata de vinete cu avocado
Am scos vinetele cu o seara inainte de la congelator si le-am lasat la scurs. Avocado se taie in doua, se scoate samburele, cu lingura scoatem miezul si-l pasam cu furculita intr-un castron, adaugam zeama de lamaie sa nu oxideze. Intr-un bol punem vinetele tocate, avocado pasat, ceapa...
Negresa de post
Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile...
Covrigi de post
Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina. Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul obtinut se...
Fasole verde cu ou
Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie) Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne...
Salata de cartofi cu leurda
Cartofii se spala si ii punem la fiert intr-o oala cu doua lingurite de sare. Lasam sa fiarba cartofii la foc potrivit. Verificam cartofii cu furculita sa intre usor. Ai scurgem de apa si ii lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si ii taiem rondele sau mai marunt asa cum am...
Rulouri de pui cu dovlecel
Spalam carnea si o taiem fasii subtiri, la fel procedam si cu dovlecelul curatat, se taie tot in fasii subtiri . Din usturoiul pisat cu sare si piper facem o maioneza adaugand uleiul . Cu acesta maioneza de usturoi ungem fiecare fasie de carne pe ambele parti. Luam o fasie de carne si...
Chiftelute din legume la cuptor
Curatam legumele si le spalam . Morcovii ,cartofii si dovlcelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa , legatura de patrunjel, usturoiul il pisam . Amestecam legumele de mai sus cu faina, pesmet, adaugam ouale batute cu sare,...
Placinta cu smantana
Se unge fiecare foaie cu putin ulei ( pe ambele parti ) si se rupe bucatele. Procedam asa cu toate foile . Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si le batem spuma. Cand ouale sunt spuma adaugam smantana si mixam la viteza mica, adaugam foile rupte bucatele si...
Gogosi cu scortisoara
Cernem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar dupa care presaram faina si o lasam sa creasca. Batem ouale cu zahar, adaugam laptele caldut si drojdia dupa ce a crescut. Aceasta compozitie lichida o turnam peste faina amestecand incet....
Tort racoros fara blat
Mixam frisca vegetala pana isi dubleasa volumul . Gelatina se pune la hidratat cu zeama din compot. Batem ouale cu zaharul ,adaugam laptele si le punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Topim gelatina pe baia de aburi apoi incorporam in crema de ou...
Compot de corcoduse
Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa...
Placinta cu urda si marar
Urda se amesteca cu mararul tocat si se potriveste de sare. Foile unse cu ulei se suprapun cate patru si se adauga urda care se intinde pe toata suprafata foilor dupa care se ruleaza. Asezam rulourile intr-o tava unsa cu unt . Turnam peste rulouri smantana si ouale batute cu un praf de...
Tort cu visine si frisca
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat . Cand albusurile s-au intarit si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus. ...
Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara
Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea. Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua . Zaharul il dizolvam in laptele cadut. Dupa ce a...
Mini-pateuri cu cas
Tocam marunt ceapa , mararul si amestecam cu casul dat pe raztoarea mica, punem oul batut, potrivim de sare si amestecam foarte bine. Intindem foaia cu sucitorul iar cu ajutorul unui pahar decupam aluatul. Se cresteaza aluatul ca in imaginile de mai jos, se pune umplutura in mijloc ,...
Pizza
Intr-un bol punem faina,drojdia cu o lingurita de zahar lasam sa creasca adaugam putin oregano, laptele caldut dupa care framantam un aluat nelipicios la urma adaugam uleiul framantam si lasam sa creasca, cat creste coca ne apucam si feliem ingredientele. Impartim aluatul in doua si intindem...
Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide
Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca. Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa. Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se...
Salata de varza cu fasole rosie
Legumele( varza si ceapa) curatate si spalate le-am taiat marunt, am pus conserva de fasole , am potrivit de gust : sare, piper, otet balsamic am avut eu , voi puneti de care aveti, le-am amesctecat si gata salata . Sa aveti pofta!!!
Muschiuleti de porc impletiti
Am feliat fiecare bucata de muschiulet in trei si le-am batut cu ciocanul de snitele . Am facut un sos din: ulei ,sare, piper ,cimbru si boia dulce cu care am uns fiecare muschiulet . Sunculita am cumparat-o feliata foarte subtire iar usturoiul l-am taiat feliute. Am impletit cele...
Cornuri cu ciocolata
Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi. Impartim aluatul in...
Placinta cu carne si ciuperci
Am dat carnea de pui prin robot. Ciupercile curatate si spalate le-am taiat fideluta, ceapa si prazul le-am pus la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat am adaugat ciupercile, am potrivit de gust (delikat ,piper) dupa care am adaugat carnea si la urma verdeata (patrunjelul si mararul tocat) Dupa ce...
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne
Am spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingurita . Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul . Am amestecat carnea si orezul cu ceapa si morcovul calit ( din cand in cand am adaugat apa calduta ) am potrivit de gust la urma am pus patrunjelul verde tocat ,cimbru si...
Chocolate crinkles
Se freaca spuma ouale cu zaharul. Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu. Se adauga faina treptat, nuca macinata , praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se lasa minim 4 ore la rece...
Piftele din piept de pui cu ciuperci si praz
Se toaca ceapa, prazul si se pun la calit in ulei. Ciupercile curatate le taiem cat de marunt dorim. Dupa ce am calit ceapa si prazul punem o parte din marar si patrunjel, adaugam ciupercile si lasam compozitia pe foc pana se inmoaie toate si scade apa din ele .Pieptul de pui dat...
Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove
Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un castron peste care adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele, nuca , pudra de roscove si coaja de lamaie data pe razatoare. Am pus laptele la fiert impreuna cu zaharul (...
Pasca cu ciocolata
BLATUL Se freaca untul cu zaharul + zaharul vanilat pana devine spuma , se adauga cacaoa, oul, ( intreg) laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine compozitia , se tapeteza tava detasabila cu faina . Se va turna jumatate din compozitia...
Hribi cu smantana
Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins . Se adauga hribii fierti peste ceapa calita si se lasa 10 minute pe foc amestecand continuu. Batem ouale cu smantana si o lingura de faina, adaugam sare si piper ( dupa gustul fiecaruia ) dupa care turnam amestecul peste hribi. Lasam pe...