Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 24 Mai 2018 | 3966 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Donna Hay

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 1 cub concentrat (eu am folosit cu usturoi si ierburi)
  • 1 cub de unt
  • 1 cana malai
  • ulei
  • sare
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 Chorizo
  • 20 grame masline verzi
  • 50 grame branza Feta
  • mozzarella sau cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi:

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se taie Chorizo in felii, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se taie in jumatati.

Se adauga Chorizo, busuiocul rupt bucati, maslinele, branza Feta si mozzarella/ cascavalul peste mamaliga, apoi se coace la cuptor 8-10 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pasta alla puttanesca