Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 6 Iun 2018 | 3729 vizualizari

 

O reteta Sergio Herman

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de masline negre:
  • 250 grame masline negre
  • 1 ou
  • 3 linguri otet din vin Cabernet Sauvignon (sau otet de buna calitate)
  • 1 lingura capere
  • 1 varf de cutit usturoi
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru tapenade:
  • 2 linguri masline verzi
  • 2 linguri masline negre
  • 2 linguri capere
  • 1 salota (sau ceapa rosie mica)
  • busuioc proaspat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • Parmezan ras
  • Pentru servit:
  • 12 rosii uscate la soare
  • 50 grame pesto
  • 50 grame rucola
  • 125 grame Mortadella
  • 4 focaccia
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare:

Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure.

Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol.

Focaccia se ung cu ulei de masline si se presara cu sare, apoi se incalzesc 4 minute la 250 de grade Celsius. Se ung cu crema de masline negre, se aseaza rosiile uscate la soare deasupra, impreuna cu pesto din loc in loc, rucola, Mortadella in felii foarte subtiri, tapenade, apoi se presara Parmezan ras deasupra si se stropesc cu ulei de masline extra virgin. Se adauga frunze de busuioc proaspat si se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]