Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii.
Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare.
Se amesteca cu 2 linguri de ulei, sare si piper si se transfera in tigaia preincalzita. Cu ajutorul unei linguri se formeza 4 adancituri din loc in loc. Se coc 15 minute, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Se adauga sunca in adancituri formand mici cuiburi. Se sparg ouale in centrul fiecarui cuib. Se mai gatesc in cuptor 7 minute, pana cand albusurile sunt gatite, dar galbenusurile sunt inca moi.
Intre timp, se taie ciupercile in bucati nu foarte mici, iar usturoiul felii. Se soteaza impreuna cu cimbrul in uleiul ramas, 2-3 minute. La final, se adauga sare si piper.
Se asaza spanacul in tigaia cu cartofi, cimbru proaspat, ciupercile si pesto din loc in loc. Se serveste imediat.