Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Penne, 2 Iul 2018 | 2935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri pesto verde
  • 250 grame penne (eu am folosit integrale)
  • 1 dovlecel
  • 250 grame sparnaghel verde proaspat
  • ulei de masline pentru gatit
  • ulei de masline extra virgin
  • Parmezan ras pentru servit
  • fulgi de chili (optional)
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga sparanghelul si dovlecelul. Se calesc la foc mare cateva minute. 

Se scurg pastele de apa, pastrand 1/2 cana din apa in care au fiert. Se amesteca cu pesto, se adauga legumele sotate si o parte din parmezanul ras. Se amesteca bine, adaugand apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine o consistenta cremoasa, sare si piper dupa gust. 

Se serveste imediat cu parmezanul ramas, busuioc proaspat si fulgi de chili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de dovlecei