Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Mai 2018 | 4126 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati (500 de grame) somon proaspat, cu piele, fara oase
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 200 grame gulie
  • 200 de grame cartofi
  • 200 de grame morcovi
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri chives tocat
  • 450 grame mazare congelata
  • 1 lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi:

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute. 

Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa. 

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se adauga pestele cu partea cu piele in jos, impreuna cu semintele de fenicul. Se lasa 3 minute, apoi se intoarce pe partea opusa si se mai lasa 3 minute. Se prajesc laturile ramase cateva secunde fiecare. Cu 30 de secunde inainte de a fi gata somonul se adauga si mazarea in tigaie si se amesteca cu grija. 

Se scurg legumele de apa si se transforma in piure cu ajutorul uneltei pentru piure. Se amesteca cu iaurtul si mare parte din chives. Se adauga sare dupa gust. 

Se serveste somonul cu bucati de lamaie, mazarea si piureul presarat cu restul de chives.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă